Svijet

Velika potraga na njemačko-češkoj granici, stotine policajaca traže djevojčicu

Velika potraga na njemačko-češkoj granici, stotine policajaca traže djevojčicu
Foto: Tanjug/AP | Velika potraga duž njemačko-češke granice, stotine policajaca traže djevojčicu

BERLIN - Stotine policajaca danas su angažovane u potrazi za nestalom osmogodišnjom djevojčicom u šumovitom području duž njemačko-češke granice.

Djevojčica Julija nestala je u nedjelju zajedno sa svojim bratom i rođakom, nakon što su se odvojili od porodice tokom pauze na sportskom pješačenju, prenosi AP.

Ta dva dječaka, starosti šest i devet godina, pronađeni su u nedjelju uveče u šumi u blizini bavarskog grada Valdminhena, ali djevojčica se i dalje vodi kao nestala.

U potragu je uključeno oko 800 njemačkih i čeških policajaca i vatrogasaca, 40 obučenih pasa tragača, helikopteri i dronova, javila je njemačka novinska agencija DPA.

Temperature u tom području bile su blizu nule zbog čega su vlasti zabrinute da djevojčica možda neće preživjeti još dugo po tako hladnom vremenu.

Pretpostavlja se da se osmogodišnja Julija izgubila u šumi i da nije riječ o zločinu.

"Šanse (za preživljavanja) sve su manje iz sata u sat. Bez hrane i vode dijete ne može da preživi duže od dva dana", izjavio je portparol policije Jozef Vindl za njemački dnevnik "Pasauer Noje Prese" i naglasio da je najveći problem hladno vrijeme.

S obzirom na to da je Češka šuma veoma neprohodna i divlja, vlasti su apelovale na lokalno stanovništvo da se potrazi ne pridružuju kao dobrovoljci, jer bi u protivnom moglo nestati još ljudi.

"To je veoma težak teren", upozorila je portparolka češke policije Dana Ladmanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije