Svijet

Vijek i po Sueckog kanala

Vijek i po Sueckog kanala
Foto: Ilustracija | Vijek i po Sueckog kanala
Tanjug

Suecki kanal je otvoren prije 150 godina, a osim prihoda koji donosi Egiptu ima i veliku simboliku kao projekat koji obezbjeđuje međunarodni prestiž.

Predsjednik Gamal Abdel Naser je u oktobru 1956. obznanio odluku koja je u Egiptu izazvala slavlje, a u Evropi zaprepašćenost.

Naser je dugo čekao na kredite SAD za gradnju Asuanske brane i stvaranje akumulacionog jezera, pa se odlučio za finansiranje podržavljenjem Sueckog kanala.

Kako se kanal nalazio u većinskom vlasništvu britansko-francuskog Sueckog društva, Naser je obećao primjereno obeštećenje koje su dvije evropske zemlje odbile i uz podršku Izraela, krajem oktobra napale Egipat.

SAD i SSSR su preko Ujedinjenih nacija natjerali francuske, britanske i izraelske jedinice da se povuku - Bliski istok je trebalo da ostane područje uticaja velikih sila, ali ne i Evropljana, piše Dojče vele.

Naser je prije svega htio sredstva za svoj prestižni projekat - Asuansku branu, kaže politikolog Tomas Demelhuber sa Univerziteta Erlangen-Nirnberg, dodajući da je Suecki kanal uvijek bio prestižni nacionalni objekat.

"Otkako su ga prije više od 150 godina napravili egipatski graditelji, Suecki kanal je simbol egipatskog napretka", navodi Demelhuber.

Naser je, međutim, u oktobru 1956. sam nagovijestio da je to podržavljenje za njega bilo više od ekonomskog poteza - za njega je preuzimanje kanala bilo u znaku arapskog nacionalizma.

Planovi da se između Sredozemnog i Crvenog mora prokopa kanal dugo su postojali, još od 16. vijeka, kaže Tomas Demelhuber za Dojče vele, ali dodaje da je tek Ferdinand Leseps pokrenuo projekat.

Na gradnji su najprije bile angažovane hiljade evropskih radnika, ali bilo je potrebno još ljudi pa je tadašnji egipatski vladar Mohamed Said 1861. godine prisilio na rad još 10.000 radnika, a godinu dana kasnije - još 18.000.

Kanal je u početku bio samo egipatski, da bi kasnije postao međunarodna zona, a gradovi poput Port Saida postali su dinamični trgovinski centri koji su priključeni na globalnu trgovinsku mrežu.

"Autoput britanske imperije", kako je kanal prozvan, bitno je skratio trgovački put između Londona i Mumbaja sa gotovo 20.000 na 11.593 kilometra.

Godine 1870. kanalom je prošlo 486 brodova sa 26.768 putnika, 1913. je već bilo 5.085 brodova sa 234.320 putnika.

"Moja zemlja više nije dio Afrike, napravio sam od nje dio Evrope", rekao je tadašnji egipatski vladar Ismael Paša povodom otvaranja Sueckog kanala 17. novembra 1869.

Od proširenja kanala za gotovo 40 kilometara 2015. godine tuda prolazi još više brodova.

Gradnja paralelne trase od 35 kilometara, kao i proširenje i produbljenje na toj trasi, za predsjednika Abdela Fataha al Sisija je bilo isto što je za Nasera gradnja Asuanske brane - prestižan objekat koji je trebalo da svjedoči o velikim sposobnostima vlade.

Time se transportni kapacitet kanala udvostručio - umjesto dotadašnjih 49 danas janalom može da prođe do 100 brodova.

U budžetskoj godini 2018/19. ostvaren je prihod od 5,9 milijardi dolara. Ali, ni izdaleka ne odgovara prihodima koji su planirani kada je kapacitet povećan.

Tako je kanal ostao prestižan projekat i istovremeno podsjećanje da Egipat još nije ostvario sve mogućnosti koje mu on pruža.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije