Svijet

Više od 1.000 novinara traži akreditaciju za samit Putin-Bajden

Više od 1.000 novinara traži akreditaciju za samit Putin-Bajden
Foto: NN Arhiva | Više od 1.000 novinara traži akreditaciju za samit Putin-Bajden

ŽENEVA - Više od 1.000 novinara podnijelo je molbe za akreditacije za samit između ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Džoa Bajdena koji će se održati u Ženevi 16. juna, izjavio je portparol švajcarskog ministarstva vanjskih poslova Pjer-Alejn Eltšinger za TASS u petak

"Više od 1.000 novinara podnijelo je aplikacije", kazao je.

Švajcarsko ministarstvo vanjskih poslova nastavlja da provjerava informacije koje su mu dostavljene, u cilju što skorijeg okončanja procesa akreditovanja, naglasio je Eltšinger.

Sudeći po švajcarskom ministarstvu vanjskih poslova, medijski centar će djelovati u Međunarodnom konferencijskom centru u Ženevi od 14 do 17. juna. Kako bi dobili pristup centru, medijski radnici moraju predočiti ili potvrdu o vakcinaciji koju su odobrile Švajcarska, Evropska unija ili Svjetska zdravstvena organizacija, negativni PCR test ili dokaz da su se oporavili od kovida-19.

Sudeći po ruskoj predsjedničkoj press službi, Putin i Bajden će raspravljati o perspektivama rusko-američkih odnosa, temama iz domena strateške stabilnosti i urgentnim globalnim temama, među kojiima su borba protiv pandemije koronavirusa  i načini rješavanja regionalnih sukoba.

To će biti prvi sastanak licem u lice dvojice šefova država otkako je Bajden ušao u Ovalnu kancelariju. Sastanak će se održati u vili La Grabž u Ženevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije