Svijet

Zaharova: Makronova izjava o NATO odražava istinu

Zaharova: Makronova izjava o NATO odražava istinu
Foto: Instagram | Zaharova: Makronova izjava o NATO odražava istinu

MOSKVA - Izjava predsjednika Francuske Emanuela Makrona o moždanoj smrti NATO odražava istinu, napisala je danas na Facebooku portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Koliko je to tačno. Izjava odražava istinu. To je jasna definicija trenutne situacije NATO", navela je Zaharova, prenio je TASS.

"Šta tacno Evropa može da uradi za kontrolu svoje sudbine? U 20. vijeku imala je dva rata, u 19. vijeku i prije toga beskonačni broj lokalnih ratova, kao i aktivnosti na širenju ideja uz pomoć koplja i mača", dodala je ona.

Procesi koji su nastali nakon potpisivanja 14 tačaka Vudra Vilsona, koji su evoluirali tokom Drugog svjetskog rata i razvili se u ekonomsku i političku integraciju Evrope, pomogli su da se izađe na kraj sa glavnim zadacima da se zaustave beskonačne evropske podjele, navela je Zahrova.

"Oni su, takođe, doveli i do krize identiteta i razvoja", zaključila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Francuski predsjednik Emanuel Makron ocijenio je u intervjuu za britanski "Ekonomist" da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora. Više o tome čitajte ovdje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije