Svijet

Zaharova: Rusija neće tolerisati nikakva uslovljavanja

Zaharova: Rusija neće tolerisati nikakva uslovljavanja
Foto: Facebook | Zaharova: Rusija neće tolerisati nikakva uslovljavanja

MOSKVA - Rusija će odgovoriti istom mjerom na prijetnje EU unilaterlnim i ilegalnim sankcijama Moskvi, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je poručila da je Rusija spremna da nastavi ravnopravan dijalog sa EU, ali da neće tolerisati nikakva uslovljavanja.

"Pretnje će naići na proporcionalan odgovor", rekla je Zaharova.

Komentarišući zaključke samita EU o Rusiji, Zaharova je rekla da oni pokazuju da EU i dalje ima sistematske probleme sa izradom jasne strategije odnosa sa Rusijom.

"Rasprave na samitu jasno su pokazale da antiruski nastrojene članice i dalje određuju zajednički imenilac po pitanju Rusije", rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Ona je istakla da su optužbe na račun Rusije napisane u dokumentu netačne i neosnovane i da ih Moskva odbacuje kao neprihvatljive.

"Za žaljenje je što evropske strukture izbjegavaju dijalog sa nama po pitanju od njihovog interesa, uključujući informatičku i sajberbjezbednost", rekla je Zaharova.

Lideri 27 članica EU, nakon višečasovne diskusije o Rusiji, nisu prihvatili inicijativu NJemačke i Francuske o organizovanju samita Rusija-EU.

Evropski savjet je naglasio potrebu za "čvrstim i koordinisanim odgovorom" EU i njenih članica na bilo koje dalje "zlonamjerne, ilegalne i remetilačke aktivnosti Rusije", u potpunosti koristeći sve instrumente, uključujući ekonomske sankcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije