Svijet

Zaokret u slučaju smrti Britanke: Sat otkucao ubicu

Zaokret u slučaju smrti Britanke: Sat otkucao ubicu
Foto: Privatna arhiva | Potpuni zaokret u slučaju ubistvu žene u Grčkoj: Sat otkrio da je Britanku ubio suprug

​ATINA - Grčki pilot Babisom Anagnostopulos (33) priznao je istražiocima da njegovu suprugu nisu ubili provalnici nego da ju je on ubio kada je zaprijetila da će ga ostaviti.

Suprug Britanke Kerolajn Krauč (20), koja je ubijena prije više od mjesec dana prilikom navodne pljačke u porodičnom domu predgrađu grčke prijestonice, priznao je u šokantnom obratu istrage u stilu Agate Kristi da ju je zadavio pred očima njihove 11-mjesečne curice.

Istražioci su na uređaju za mjerenje otkucaja srca izdvojili podatke koji sugerišu da ona nije umrla u vrijeme koje je on ranije naznačio.

Što se zaista dogodilo u noći ubistva u predgrađu Atine, koje je šokiralo Grčku, policiji je ispričao Anagnostopulos.

"Rano smo se počeli svađati te noći. U jednom trenutku ona je bacila dijete u kolijevku i rekla mi da napustim kuću. Izgubio sam živce i zadavio ju jastukom. Potom sam izmislio priču o pljački", priznao je Anagnostopulos.

On je priznao ubistvo nakon osmosatnog iscrpljujućeg ispitivanja u grčkoj policiji u četvrtak.

"Kada smo mu priložili dokaze, sve je priznao. Na pametnom satu smo proučili njegovo kretanje i u potpunoj je suprotnosti s njegovom pričom. On je u prvoj verziji ispričao da su ga tri napadača zavezala i začepila mu usta. Umjesto toga, uvidjeli smo da se kretao po kući, odlazio na tavan i u podrum", izjavio je Apostolos Srekas, portparol grčke policije.

Srekas nije želio iznositi pojedinosti, pa tako nije poznato je li pilot imao saučesnika.

Kao motiv za ubistvo supruge naveo je njenu prijetnju da će ga ostaviti.

Uređaj za mjerenje otkucaja srca koji je ubijena Kerolajn imala na zglobu pokazuje da više nije bilo otkucaja srca barem sat vremena prije pljačke koja koju je grčki pilot izmislio.

Anagnostopulos je u pritvoru dok ne bude pokrenut krivični postupak protiv njega, a to se očekuje tokom vikenda.

Naime, pilot helikoptera policiji je ispričao da su trojica maskiranih i naoružanih provalnika, koji su pričali njemu neprepoznatljivim jezikom, upali u njihov dom blizu Atine u ranim satima 11. maja. Ispričao je da su njega zavezali na pod, a suprugu za krevet nakon čega su zahtijevali da im kažu gdje je novac.

"Ona je vrištala, molio sam ih da prestanu", slagao je pilot tada policiji.

Naime, par je imao veliku količinu gotovine u kući jer su nedavno kupili komad zemlje i radnicima su trebali platiti za radove.

Novac je odmah navodno predao, a skrivao ga je u kutiji za igru onopol. Takođe je ispričao da su provalnici ubili njihovog psa i sat vremena mučili njegovu ženu prije nego što su je zadavili pred očima njihove kćerkice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije