Svijet

Zapadni mediji: Tramp "izdajnik" i "Putinova pudlica"

Zapadni mediji: Tramp "izdajnik" i "Putinova pudlica"
Foto: Tanjug/AP | Zapadni mediji: Tramp "izdajnik" i "Putinova pudlica"

HELSINKI - Donald Tramp i Vladimir Putin sastali su se u Helsinkiju. Vijest o susretu prenijeli su svi svjetski mediji, a neki kratko opsuju američkog predsjednika - "izdajnik".

Štampani mediji o samitu u Helsinkiju skoro pa jednoglasni, zna se ko je "pobijedio".

Da podsjetimo, najviše reakcija sa jučerašnjeg samita izazvalo je Trampovo negiranje da se Rusija miješala u izbore 2016. godine, a istragu o tome nazvao je "katastrofom za SAD".

U SAD nekoliko medija oštro su reagovali na riječi svog predsjednika Donalda Trampa.

New York Daily optužio je Trampa za izdaju. Na naslovnoj strani nalazi se ilustracija Trampa koji za ruku drži Putina golog do pojasa, a u drugoj ruci drži pištolj i puca u "Ujka Sema".

Naslovnica Washington Posta Tramp reklamira Putonovo snažno poricanje“. List dodaje da je Tramp prepustio Putinu "diplomatski trijumf" jer je odbio da pruži podršku istrazi obavještajnih službi o ruskom miješanju u izbore 2016. godine.

Sa druge strane, u Rusiji, list "Rosijskaja Gazeta" piše da su se odnosi dvije zemlje poboljšali i da "prijatelji ne bi trebalo da se svađaju sa prijateljima". List dodaje i da je rezultat sastanka to što su se mnoge stvari promijenile na bolje.

U Finskoj, list "Kaupaleti" nije imao dileme: Tramp 0 - Putin 1.

Najtiražniji list na švedskom jeziku u Finskoj Hufvudstadsbladet donosi fotografiju na kojoj se Putin smiješi i citira ruskog predsjednika: "Tramp je bio moj favorit".

Vijest o susreti prenijeli su britanski mediji, a Guardian  piše takođe o reakcijama na ono što je rekao Tramp. O tome piše i Times.

Tabloid Daily Mirror nazvao jeTrampa izdajnikom, ali i "Putinovom pudlicom". Daily Express piše o "novim najboljim drugarima".

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije