Svijet

Zbog grudnjaka pred sudom

Zbog grudnjaka pred sudom
Foto: Wikimedia Commons | Zbog grudnjaka pred sudom

SINGAPUR - Muškarac iz Singapura koji je bio na kruzeru pod zastavom Bahama na otvorenom moru kada je navodno provalio u kabinu drugog putnika i ukrao grudnjak nije uspio u preliminarnom pravnom sporu protiv optužbi s kojima se suočava.

 

Ng Kok Vai (29), tvrdio je da mu se ne može suditi niti ga se može smatrati kazneno odgovornim pred singapurskim sudovima jer je bio na stranom brodu izvan Singapura kada su djela navodno počinjena.

Ove je argumente odbacio okružni sudija.

Okružni sudija je rekao da kad je zločin počinjen na kruzeru koji plovi iz Singapura, a uključuje građane i stanovnike Singapura, singapurski kazneni zakon mora imati mogućnost privođenja počinioca pred lice pravde.

U pisanoj presudi objavljenoj u srijedu, sudija je rekao da Ng-ov pravni položaj nije bio u skladu s jasnim tekstom odredbi u Zakonu o trgovačkom brodarstvu, da je stvorio opasnu i nepotrebnu prazninu u zakonu i potkopao javne i nacionalne interese.

Sudija je rekao da se Ng-u može suditi na singapurskim sudovima i da se može osuditi ako se dokažu elementi optužbe, ali tek treba utvrditi da li je optuženi zaista kriv za optužbe.

(Straits Times)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije