Svijet

Zehofer: Pridružio bih se protestima protiv migranata

Zehofer: Pridružio bih se protestima protiv migranata
Foto: Arhivska fotografija | Zehofer: Pridružio bih se protestima protiv migranata

BERLIN - Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Zehofer izjavio je da bi se pridružio protestima nakon što su, navodno, dvojica migranata nanijela smrtonosne rane nožem jednom njemačkom državljaninu.

On je u intervjuu za njemačke novine "Rajniše post" istakao da je narod iznerviran i ljut zbog ubistva i da bi i on, da ne vrši funkciju ministra, izašao na ulice, zajedno sa ostalim demonstrantima.

"Narod je iznerviran i ljut zbog ovakvih ubistava i ja to razumijem. Da nisam ministar, izašao bih na ulice kao građanin, ali ne sa radikalima, naravno", rekao je Zehofer.

Grupa pristalica radikalne desnice se 26. avgusta u Kemnicu obračunala fizički sa policijom i jurila ljude koji liče na migrante, nakon što je policija uhapsila Sirijca i Iračanima koji su osumnjičeni za ubistvo 35-godišnjeg Nijemca.

Protesti, tokom kojih su pojedini demonstranti u grupi od oko 800 ljudi pokazivali zabranjeni "Hitlerovski pozdrav", pokazali su podijeljenost u NJemačkoj zbog odluke kancelara Angele Merkel da 2015. godine primi oko milion azilanata, uglavnom muslimana, piše Rojters.

Prije intervjua za njemačke novine, Zehofer je izjavio da je "migracija majka svih problema".

Na pitanje o tome šta misli o izjavi njemačkog ministra, Merkelova je istakla da bi ona to drugačije rekla i da migracija predstavlja izazov i da postoje problemi, ali i uspjesi u vezi sa tim pitanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije