Svijet

Zelenski: Donesite rješenja zasnovana na stvarnosti

Zelenski: Donesite rješenja zasnovana na stvarnosti
Foto: Tanjug/AP | Zelenski: Donesite rješenja zasnovana na stvarnosti

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas u obraćanju ukrajinske partnere širom svijeta da donesu rješenja zasnovana na stvarnosti, a ne na apstraktnim mišljenjima.

On je rekao da se lideri okupljaju da razgovaraju o ratu i članstvu Ukrajine u NATO i istakao da zna koji od tih lidera podržavaju Ukrajinu, prenio je Bi-Bi-Si.

Govoreći o ratu, on je rekao da ukrajinski muškarci i žene brane svoju državu 15. dan i odbijaju napade u ključnim oblastima.

Zelenski je potvrdio da su tri osobe, uključujući jedno dijete, poginule u bombaškom napadu na porodilište u Marijupolju i kazao da je lažna tvrdnja Rusije da u bolnici nije bilo pacijenata.

Rusi su napravili, kako je naveo predsjednik Ukrajine, humanitarnu katastrofu i dodao da mu je srce slomljeno od onoga što su okupatori uradili ukrajinskim gradovima i državi.

On je kazao da Rusija želi da ponizi ukrajinski narod i da ga natjera da klekne i uzme hljeb i vodu iz njihovih ruku.

"Nismo postali robovi i nikada nećemo - jer ovo je naš duh i ovo je naša sudbina", naglasio je Zelenski.

Gledajući unaprijed, on je naveo da će poslije rata sve biti obnovljeno po najvišim standardima, a da Vlada već planira obnovu.

"Od ruske invazije neće ostati ni traga", dodao je on.

Zelenski je izjavio da će ruski propagandisti snositi odgovornost za saučesništvo u ratnim zločinima, prenio je Si-EN-En.

"Ruski građani će vas mrzjeti što ste ih dugo godina dosljedno lagali. Kada osjete posljedice vaših laži, osjetiće u svojim novčanicima, sve manjim mogućnostima, sa pokradenom budućnošću ruske djece", rekao je on.

"Rat nikada nije izolovan. Uvijek šteti žrtvi, ali i agresoru. Samo agresor to shvati kasnije. Ali uvijek razumije i uvijek pati", kazao je Zelenski.

Više o sukobu u Ukrajini možete pročitati OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije