Svijet

Zelenski: Rusi u Donjecku izgubili više života i municije nego u dva rata u Čečeniji

Zelenski: Rusi u Donjecku izgubili više života i municije nego u dva rata u Čečeniji
Foto: Tanjug/AP | Zelenski: Rusi u Donjecku izgubili više života i municije nego u dva rata u Čečeniji
Nezavisne novine

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je da su tokom sedmice najžešći sukobi u ratu protiv Rusije bili koncentrisani u gradovima Donjecke regije, Bahmutu i Soledaru.

Zelenski je putem profila na Telegramu podijelio informacije o najnovijim događanjima u vezi s ratom protiv Rusije u njegovoj zemlji.

Napominjući da se borba ukrajinske vojske protiv ruskih snaga nastavlja u raznim dijelovima njegove zemlje, Zelenski je ukazao na činjenicu da su se najžešći sukobi dogodili u Donjecku, posebno u protekle sedmice.

 "Tokom ove sedmice najžešći sukobi intenzivirali su se u Bahmutu i Soledaru u Donbasu. Držimo svoje pozicije. Ruska vojska vjerovatno je izgubila više života i municije u ovim i drugim četvrtima u Donjeckoj regiji nego u dva rata u Čečeniji zajedno", poručio je Zelenski, prenosi Anadolija.

Napominjući da je odobren dodatni paket vojne pomoći od oko 400 miliona dolara iz SAD-a Ukrajini, Zelenski je rekao: "Iznos paketa je 400 miliona dolara. Konkretno, radi se o oklopnim vozilima koja su nam stvarno potrebna za naš napredak."

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije