Svijet

Zmija se sakrila u igračke i ujela bebu, ljekari je spasili

Zmija se sakrila u igračke i ujela bebu, ljekari je spasili
Foto: Facebook | Zmija se sakrila u igračke i ujela bebu, ljekari je spasili
N.N.

Majka djevojčice Emmy Joe iz zapadnog Tenesija upozorava druge roditelje da budu oprezni gdje smještaju igračke svoje djece nakon što je njenu devetnaestomjesečnu kćerku ugrizla zmija otrovnica tačno ispred njihovih vrata.

Kako prenosi KTVZ, otrovna zmija sakrila se među igračkama devojčice koja je došetala do njih i odjednom počela da vrišti - ali bilo je prekasno i zmija ju je već ugrizla. Ubrzo je počela da povraća, te je završila u bolnici.

"Emmy Joe, moja beba, prišla je tamo gdje su joj igračke i počela da vrišti. Moja je dadilja pogledala i rekla da je vidjela zmiju", rekla je majka djevojčice Kate Gardner Foust.

Djevojčicu je napala zmija "copperhead", ili u prevodu bakrena glava te latinskog naziva Agkistrodon contortrix, koja je endemska vrsta u južnom i istočnom dijelu SAD te u Meksiku.

Nakon što je zmija ugrizla za stopalo, roditelji su djevojčicu žurno odveli na hitnu, prenosi KTVZ.

"Povraćala je, jako ju je boljelo. Jedino što sam mogla učiniti je bilo držati je, pokušati smiriti i utješiti ", rekla je potresena majka.

My Precious 19 month old Emmy Joe was bit by this copperhead. Hiding right beside our back door with her toys. Many of...

Posted by Kate Gardner Foust on Wednesday, October 14, 2020

U svom Facebook postu upozorenja majka je napisala:

"Moju dragocjenu Emmy Joe, staru 19 mjeseci, ugrizla je ova zmija. Skrivajući se ispred naših zadnjih vrata među njenim igračkama. Mnogi od vas pitali su koliko je velika bila zmija. To je to. Na pitanje u bolnici čime ju je moj muž Logan ubio, ni sam nije znao. Valjda s prvom stvari koja mu je došla pod ruku, adrenalin ga je ponio.

Oboje smo se nadali da je to bezopasna zmija, ali kad se Logan vratio i premjestio igračke, srce mu je otišlo u želudac. Molimo vas, provjerite igračke svoje djece prije nego što se izađu igrati. Ovo je za nas oboje bio vrlo naporan i emotivan proces. Vidjeti svoju bebu kako je boli znajući da ništa ne možete učiniti jedna je od najtežih stvari koju možete proživeti kao roditelj."

Kasnije je zahvalila svim ljudima na njihovim molitvama te javila kako je Emmy Joe kod kuće te joj je puno bolje, iako joj je noga još uvijek osetljiva.

(espreso.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije