Svijet

Ðurić: Kurtijeva demonstracija sile, NATO hitno da reaguje

Ðurić: Kurtijeva demonstracija sile, NATO hitno da reaguje
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Ðurić: Kurtijeva demonstracija sile, NATO hitno da reaguje

​VAŠINGTON - Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić izjavio je da je današnje nasilje na sjeveru KiM pokušaj premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da demonstrira silu uoči lokalnih izbora u nedjelju i pozvao Kfor i NATO da hitno reaguju i rasporede snage kako bi se spriječilo dalje nasilje.

On je na Twitteru neveo da su pod lažnim izgovorom da sprovode akciju zbog optužbi za krijumčarenje, kosovske specijalne snage, naoružane automatskim naoružanjem, upale su srpske apoteke i zaplijenile lijekove.

"Ovo nasilje je još jedan očajnički pokušaj Kurtija da iskoristi nasilje da demonstrira silu uoči lokalnih izbora u nedelju", napisao je Ðurić.

Ðurić je podijelio na svom Twitter nalogu fotografije i tekst Facebook stranice Direktno s Kosmeta, koja je objavila da je jedan od zalutalih metaka koji su iz vatrenog oružja ispalili pripadnici specijalne jedinice ROSU prilikom današnje akcije u Zvečanu pogodio i oštetio prozor na porodičnoj kući u kojoj se u trenutku pogotka na krevetu ispod prozora nalazila tromjesečna beba. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije