Atletika

Amel Tuka i dalje ima veliku želju i motivaciju

Amel Tuka i dalje ima veliku želju i motivaciju
Foto: N.N. | Amel Tuka i dalje ima veliku želju i motivaciju

Najbolji bh. atletičar u subotu će u Zenici imati posljednju trku sezone, a već za narednu je otkrio da će raditi sa specijalistom nutricionizma, ženom koja je spremala veliku šampionku - Blanku Vlašić.

Tuka će predstojećeg vikenda u Zenici na ekipnom prvenstvu trčati na 400 metara, te pokušati odbraniti titulu prvaka BiH. Što se tiče dosadašnjeg dijela sezone, osvajač svjetske bronze na 800 metara iz 2015. godine istakao je da je poprilično zadovoljan, s tim da je mogla biti i bolja da nije bilo povrede u ključnom dijelu sezone.

"Zimskim periodom ove sezone sam više nego zadovoljan. Imao sam povredu iz dvorane prošle sezone, ali sam bio spreman, te istrčao rekord Balkana i drugi rezultat Evrope u dvorani. U ljetnom dijelu sam očekivao povratak gdje mi je mjesto, ali desili su se problemi sa stopalom. Propustio sam cijeli jun, a to je mjesec kad brusite formu. Ta pauza se osjetila na Evroskom prvenstvu u Berlinu. Povrede su sastavni dio, a mene drži moja želja i motivacija koju niko ne može izbaciti iz mene", rekao je Tuka.

Što se tiče naredne sezone, bh. atletičar vjeruje kako se može vratiti na svoj nivo, kao i da mora više paziti na sebe i slušati svoje tijelo.

"Želim se osvježiti za sljedeću sezonu, počinjem raditi sa ženom koja je spremala nutricionistički Blanku Vlašić. To je taj dio na kojem moram poraditi, osjetim nedostatak fizike koji sam imao 2015. godine", istakao je Tuka, kojem će prvo veliko takmičenje u novoj godini biti dvoransko SP u Glazgovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije