Atletika

Amel Tuka najbolji u 2019.

Amel Tuka najbolji u 2019.
Foto: N.N. | Amel Tuka najbolji u 2019.

Za najboljeg sportistu godine u 2019. godini u izboru Olimpijskog komiteta BiH proglašen je Amel Tuka.

Na večerašnjoj ceremoniji u prostorijama OK BiH najbolji bh. atletičar ponio je epitet i najboljeg sportiste u seniorskoj konkurenciji, u kojoj su još bili Nedžad Husić, Hamza Turulja i Hamza Čajić, dok je za najbolju seniorku, za koju su još bile nominovane Lejla Tanović i Jelena Gajić, proglašena džudistkinja Larisa Cerić.

U izboru krovne sportske institucije za najboljeg trenera izabran je Branislav Crnogorac, a najuspješnija reprezentacija BiH je tekvondo reprezentacija BiH. Za najbolju mladu sportistkinju u konkurenciji juniorki proglašena je Anđela Samardžić (džudo), dok je ovo priznanje u muškoj konkurenciji pripalo Toniju Miletiću (džudo). Najuspješniji sportski klub je TKD Klub Novi Grad (tekvondo), a specijalna nagrada Međunarodnog olimpijskog komiteta uručena je legendarnoj košarkašici Raziji Mujanović.

Posebne nagrade za istaknuti sportski rezultat dobili su Azra Dedić i Anđela Stojić. Za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta priznanja su dobili Ibrahim Krehić i Anto Dafinić, a promotori sporta BiH su: Specijalna olimpijada BiH, Kickboxing savez BiH, Mile Matijević, Branislav Pavić, Hanifa Terzić i Emir Baralić, dok je za uspješni dugogodišnji trenerski rad nagrađen Neđo Đurović. Đani Gidini dobio je specijalnu nagradu za vrhunski trenerski rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije