Atletika

Pratite nas na Google news

Andres Ditrih pobjednik maratona "Stazama Branka Ćopića"

Andres Ditrih pobjednik maratona "Stazama Branka Ćopića"
Foto: Srna | Andres Ditrih pobjednik maratona "Stazama Branka Ćopića".
Srna

Andres Ditrih iz Mađarske pobjednik je 7. maratona "Stazama Branka Ćopića".

Ditrih je stazu dugu 42,2 kilometra od Hašana, rodnog mjesta književnika Branka Ćopića u opštini Krupa na Uni do Novog Grada pretrčao za tri sata, pet minuta i 13 sekundi.

Drugo mjesto osvojio je Nenad Škorić iz BiH, a treće Izidor Vuković iz Hrvatske.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Nudžejma Kitanović iz Slovenije sa vremenom pet sati i 33 sekunde. Drugo i treće mjestu su osvojile Šveđanke Johana i Suzana Gren.

U disciplini polumaraton stazu od 21,1 kilometra od Rađenović mosta do Novog Grada prvi je pretrčao Drago Majdanac iz Gradiške za jedan sat, 30 minuta i 56 sekunde. Drugi je Miljan Ivanović iz BiH, a treći Dalibor Ždrnja, član Atletskog kluba "Sloboda" iz Novog Grada.

U ženskoj konkurenciji najbrža polumaratonka je Snježana Pisarić iz BiH sa vremenom jedan sat, 55 minuta i 48 sekundi, druga je Radana Bursać iz Atletskog kluba "Sloboda" iz Novog Grada, a treća Dragana Roljić iz BiH.

U maratonskoj trci učestvovalo je 45 trkača, a u polumaratonu 55 iz 12 zemalja.

U "Trci zadovoljstva" na pet kilometara učestvovalo je 300 trkača, a kroz cilj su prvi prošli Dejan Jakeljić iz Gradiške i Lea Osmanović iz Novog Grada.

Manifestaciju je jutros ostvorio načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača, koji je rekao da se maraton organizuje od 2013. godine kao prvi atletski događaj te vrste u BiH.

"Značajno je da naziv trke posvećen našem piscu Branku Ćopiću. Ovo je još jedan način da mu se odužimo za njegov doprinos književnosti i predstavljanju našeg kraja u njegovim djelima", rekao je Drljača.

Predsjednik Atletskog kluba "Sloboda" Novi Grad Srđan Bašić kaže da se svi učesnici mogu smatrati pobjednicima, s obzirom da je staza bila veoma zahtijevna i da su danas za trkače bili teški vremenski uslovi.

Maraton je organizovao Atletski klub "Sloboda", uz pokroviteljsto opštine Novi Grad.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije