Atletika

Atletičarki pukla motka tokom skoka

Atletičarki pukla motka tokom skoka
Foto: Tanjug/AP | Atletičarki pukla motka tokom skoka

Stravična scena viđena je u finalu skoka sa motkom na Svjetskom prvenstvu kada je švedskoj motkašici Angeliki Bengston motka pukla na dva dijela.

Na sreću to se dogodilo čim se odrazila sa zemlje i uspjela je da padne na sam rub strunjače. Međutim prizor nije bio prijatan.

Svi gledaoci su bili ''zaleđeni'' u sekundi pošto je Šveđanka ležala nepomično, dok joj sudije, koje su joj bile najbliže, nisu priskočile u pomoć.

Veća nezgoda je izbjegnuta, Angelika Bengston je imala sreće jer se to dogodilo jako nisko, da je motka izdržala malo duže to bi stvorilo ozbiljne probleme, jer se motkaši penju na visine i od drugog, trećeg sprata.

Iako izgledaju tanko, motke su napravljene od posebnog, veoma izdržljivog materijala koji je savitljiv toliko da oba kraja mogu da se dodirnu. Tako se proverava kvalitet prije nego što se puste u prodaju.

Do ovakvih pucanja dolazi, rijetko doduše, ali ovo nije presedan. Na sreću za sad još nije bilo težih povreda.

Kako to izgleda zna i Sandi Moris Amerikanka koja je osvojila srebrnu medalju na ovom takmičenju.

Šveđanka je tako ostala bez svoje motke pa joj je druga takmičarka pozajmila svoju za nastavak takmičenja.

U tom trenutku Angelika Bengston je imala dva neuspjela pokušaja na 4,80 metara i sa novom motkom je morala da napadne ostanak u takmičenju.

Pretrpljen šok koji bi mnoge omeo njoj kao da je dao snage i novi adrenalin jer je sa novom motkom u posljednjem pokušaju uspjela da preskoči 4,80 što je visina koju niko nikad u Švedskoj nije uspio da preskoči.

Domogla se šestog mjesta na Svjetskom prvenstvu, ali i zvanja najbolje svih vremena u svojoj zemlji i to samo koji minut nakon stravičnog pada.

U Svijetu motkaša pucanje motki je rijetkost, ali se dešava, od amatera do onih najboljih na najvećim takmičenjima.

Ovo su neka od najgorih pucanja motki i padova motkaša.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije