Atletika

Banjalučku desetku trčaće i Olivera Jevtić i Osman Junuzović

Banjalučku desetku trčaće i Olivera Jevtić i Osman Junuzović
Foto: N.N. | Banjalučku desetku trčaće i Olivera Jevtić i Osman Junuzović

Najbolja dugoprugašica Srbije i svjetska vicešampionka Olivera Jevtić, prvakinja Hrvatske u maratonu Bojana Bjeljac i prvak BiH u maratonu Osman Junuzovića nastupiće 7. septembra na noćnoj trci "Banjalučka desetka by Balans +".

Trka će od 19 časova u parku "Mladen Stojanović" osim elitnih trkača okupiti i rekreativce i ljubitelje zabave. Prošlogodišnjoj pobjednici Jevtićevoj, Junuzoviću i Bjeljčevoj na startu će se pridružiti reprezentativac Srbije Miloš Malešević i bh. reprezentativci Lusija Kimani i Belmin Mrkanović, a ovo su samo neki od vrhunskih sportista koji će trčati banjalučkim ulicama tokom "Banjalučke desetke by Balans +", koja je centralni događaj dvodnevne sportsko-zabavne manifestacije "Vivia Run&More Park", zakazane za 7. i 8. septembar u parku "Mladen Stojanović", saopštio je organizator.

U sklopu manifestacije "Vivia Run&More Park", pored trke na 10 km, biće "Sberbank 5K Bizz Up Run" timska trka na pet km, "Centrum Family Run" trka na dva km i zabavne trke "Nektar Kul Run", a prijave je moguće napraviti putem sajta organizatora www.runandmore.org.

"Bilo da ste profesionalci ili rekreativci, noćnu trku sa sloganom #u_krugu_najboljih zabilježite u vaše planere, jer vam se pruža izuzetna prilika da trčite s najelitinijim trkačima iz cijele regije. Pomjerite svoje granice, oborite stare i postignite nove lične rekorde", stoji u pozivu organizatora.

Nagrade za "Banjalučku desetka by Balans +" u muškoj i ženskoj konkurenciji su: 1. mjesto - 600 KM, 2. mjesto - 500 KM, 3. mjesto - 400 KM, 4. mjesto - 300 KM, 5. mjesto - 200 KM i 6. mjesto - 100 KM. Nagrađeni će biti i najbrža Banjalučanka i najbrži Banjalučanin, koji će dobiti SportVision poklon bon u vrijednosti od 200 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije