Atletika

Beogradski maraton otkazan zbog virusa korona

Beogradski maraton otkazan zbog virusa korona
Foto: bgdmarathon.org | Beogradski maraton otkazan zbog virusa korona

Beogradski maraton, 33. po redu, koji je trebalo da bude održan 18. oktobra, otkazan je zbog pandemije virusa korona, objavili su organizatori.

"Sa neizmernim žaljenjem moramo da vas obavestimo da nismo dobili odobrenje da održimo maraton", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da su organizatori očekivali pozitivan odgovor i bili spremni da odmah pristupe organizaciji događaja na odgovoran način, prenosi "Blic".

Organizatori napominju da su očekivali pozitivan odgovor poslije nekoliko mjeseci ozbiljnog i predanog rada na pripremi plana realizacije izmijenjenog organizacionog i programskog koncepta 33. Beogradskog maratona, prilagođenog sadašnjoj situaciji i u skladu sa aktuelnim mjerama Kriznog štaba, s ciljem zaštite stanovništva od pandemije kovida 19.

U saopštenju se dodaje da su, takođe, prikupljane informacije, znanja i iskustava organizatora drugih sličnih događaja koji su se upravo održali ili će biti održani, sa namjerom da budu primijenjena u Beogradu.

"Ovakva odluka je za nas veliko razočaranje. Izvinjavamo se svima koji su sa nama već dugo iščekivali i nadali se da ćemo razdragano tokom jeseni trčati beogradskim ulicama", poručili su organizatori.

Prethodno su otkazani maratoni u Zagrebu, Parizu, Berlinu i Njujorku. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije