Atletika

Bivša atletičarka negirala optužbe za trgovinu ljudima

Bivša atletičarka negirala optužbe za trgovinu ljudima
Foto: Arhiva/AP | Bivša atletičarka negirala optužbe za trgovinu ljudima

Bivša izraelska atletičarka Svetlana Gnezdilov (51), nacionalna rekorderka u sedmoboju, negirala je krivicu nakon što je privedena pod optužbom da je organizovala trgovinu ljudima i da je angažovala osobe za prostituciju, prenio je "Russia today".

Atletičarka rođena u Ukrajini, koja se takmičila pod zastavom Izraela na tri Svjetska prvenstva, optužena je da je upravljala mrežom bordela pod maskom salona za masažu. “Russia today” piše da je ona regrutovala ljude po veb sajtovima ruskog govornog područja objavljujući oglase za zapoščjavanje u potrazi za radnicima u salonima za masažu. Žene koje su prolazile "konkurs" su prelazile izraelsku granicu pretvarajući da su turisti, a potom bi postale dio mreže prostitucije.

Gnezdilova i njen suprug su pridevedeni prije tri sedmice, sa još šest osumnjičenih osoba tokom racije izraelske policije, ali njihova imena nisu otkrivena.

Gnezdilova negira krivicu, dok njen advokat Orit Hajon tvrdi kako je ona umiješana u priču sa masažama bez ikakvih seksualnih ili kriminalnih dešavanja.

"Govorimo samo o masaži. Moja klijentkinja negira da je neko trebalo da se uključi u prostituciju. Riječ je o istaknutoj ženi, sportistkinji koja je osvajala medalje i bez krivičnog dosijea. Tretirali su je kao kriminalca. Smatramo da je pritvor od 23 dana bila nepotreban", izjavila je Orit Hajon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije