Atletika

Bojčić sa novim bh. rekordom sve bliži OI u Parizu

Bojčić sa novim bh. rekordom sve bliži OI u Parizu
Foto: Ustupljena fotografija | Bojčić sa novim bh. rekordom sve bliži OI u Parizu

Paraatletičar Omar Bojčić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, još jednom je potvrdio odličnu formu. Sjajni bh. sprinter postavio je novi rekord na 100 metara na 26. Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u paraatletici sa vremenom - 12.77 sekundi.

Takmičenje, koje je održano u subotu, na stadionu SRC Veruda - Uljanik u Puli, u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Spektra atletskog kluba za osobe s invaliditetom, potvrdilo je sjajnu formu Bojčića koji je uz trenera i vodiča Farisa Ibrahimpašića osvojio i dvije nove zlatne medalje. Prvu, na već spomenutoj „stoji“, a drugu na 400 metara (1:02.32.).

Učestvovalo je 147 paraatletičara iz devet evropskih zemalja: Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Crne Gore, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

Nastupilo je i devet (od deset) hrvatskih paraolimpijaca iz Tokija: osvajači paraolimpijskih odličja.

Iako je do Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. ostalo nešto više od godine dana, Bojčić i Ibrahimpašić su već sada spremni za najvažniju svjetsku atletsku smotru, a sudeći prema formi nije nemoguće da u gradu svjetlosti ispišu nove stranice bh. sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije