Atletika

Bolt rendgenom dokazao povredu

Bolt rendgenom dokazao povredu
Foto: Ilustracija | Bolt rendgenom dokazao povredu

Jamajkanski atletičar Jusein Bolt odgovorio je na optužbe da je lažirao povredu na Svjetskom prvenstvu objavivši rendgenski snimak povrijeđene noge.

On je nedavno tokom štafete 4x100 metara povrijedio zadnju ložu u trenutku kada je pokušao da uhvati pun sprint nakon što je preuzeo štafetu. Ta trka je za jednog od najboljih sprintera ikad bila posebna jer je bila posljednja u njegovoj karijeri, a njegovo razočarenje što nije završio trku povećano je objavama u britanskim medijima da je lažirao povredu kad je vidio da Jamajka neće trijumfovati.

"Nažalost, imam pukotinu na mišiću i čeka me barem tri mjeseca oporavka. Inače, nemam običaj da objavljujem svoje medicinske nalaze u medijima, ali sam sada morao to da učinim jer sam bio tužan kad sam čuo priče i sumnje ljudi, koji su dovodili u pitanje moju povredu", istakao je Bolt, a prenio B92.

On je još dodao:

"Nikad mi nije padalo na pamet da varam, a posebno da obmanjujem moje navijače. Upravo iz tih načela jedina želja bila mi je da posljednji šampionat i svoju posljednju trku istrčim upravo za njih - moje navijače. Iskoristio bih ovu priliku da im posebno zahvalim jer su me poslije svega još više podržali. Meni slijedi odmor, liječenje i prelazak na novo poglavlje života".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije