Atletika

Budimpešta domaćin najboljim atletičarima svijeta

Budimpešta domaćin najboljim atletičarima svijeta
Foto: Pixabay | Budimpešta domaćin najboljim atletičarima svijeta

Svjetsko atletsko prvenstvo počelo je danas u Budimpešti, a ljubitelji "kraljice sporta" moći će da uživaju u nastupima najboljih atletičara sve do 27. avgusta.

Svjetska smotra najboljih atletičara odigrava se na novom Nacionalnom atletskom centru, izgrađenom u južnom dijelu mađarske prestonice pored Dunava.

Stadion je sagrađen namjenski za ovogodišnji svjetski šampionat, a njegova izgradnja koštala je 650 miliona evra. Poslije SP biće na korist građanima Mađarske, jer će u okolini Nacionalnog atletskog centra biti napravljen novi park za rekreaciju u kom će poklonici sporta moći da uživaju u sportovima na otvorenom.

Impozantna sportska građevina biće domaćin takmičenja u 14 disciplina, a poslije šampionata imaće smanjeni kapacitet na 15.000 mjesta.

U centru Budimpešte biće organizovano još šest disciplina, a maraton i trka u brzom hodanju svoj početak i kraj imaće na veličanstvenom Trgu heroja. Trase će biti takve da će atletičari trčati pored najznamenitijih mjesta u prestonici Mađarske, a glavna putanja maratonske trke ići će preko najšire mađarske ulice Andraši.

Prvog dana svjetskog šampionata, ljubitelje srpske atletike obradovao je uspjeh Ivane Vulete i Armina Sinančevića koji su izborili finalne borbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije