Atletika

Davidović: Podrška sportistima da nastave sa dobrim rezultatima

Davidović: Podrška sportistima da nastave sa dobrim rezultatima
Foto: Srna | Davidović: Podrška sportistima da nastave sa dobrim rezultatima

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović istakla je danas u Banjaluci da je mladim sportistima koji su ostvarili dobre rezultate neophodno pružiti podršku kako bi nastavili da se još uspješnije bave sportom i budu primjer mladima.

Davidovićeva je rekla, poslije prijema za mlade atletičare Nikolu Brdara i Luku Ivičića, da su ovi sportisti veliki potencijal Republike Srpske, te dodala da će resorno ministarstvo finansijski podržati njihov odlazak u Azerbejdžan i učešće na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu (EJOF) "Baku 2019", koji će biti održan krajem jula.

"Našim sportistima čestitam za sjajne rezultate koji su im omogućili učešće na jednom od najznačajnijih međunarodnih takmičenja. Ovo će biti izvrsna prilika da Republiku Srpsku predstave u najboljem svjetlu na sportskom terenu i van njega", rekla je Davidovićeva novinarima.

Član Atletskog kluba "Banjaluka" Nikola Brdar izrazio je zahvalnost Ministarstvu za podršku koja mu predstavlja vjetar u leđa i znak da trud koji ulaže u treniranje ima određene efekte.

"Osim ličnog zadovoljstva, bitno je i da društvo ima osjećaj za naše uspjehe. Motiv da nastavim još bolje mi je i značajan rezultat koji sam ostvario kao veoma mlad sportista", rekao je Brdar, koji ste takmiči u disciplini sprint na 100 i 200 metara.

Član Atletskog kluba "Borac" Luka Ivičić rekao je da će dati sve od sebe da predstojeće takmičenje iskoristi da ostvari svoj lični, ali i postavi novi rekord BiH u desetoboju.

"Na takmičenju će biti izuzetno jaka konkurencija i nisam previše ambiciozan sa ciljevima za plasman, ali nadam se da ću ostvariti dobar rezultat koji će mi biti uvertira da sljedeće godine pokušam ostvariti normu za evropsko prvenstvo za takmičare mlađe od 18 godina", rekao je Ivičić.

Trener u Atletskom klubu "Borac" Duško Ivičić, koji je i trener atletskog tima, istakao je značaj učešća ovih mladih sportista koje će im dati vjetar u leđa da ostvare najbolje rezultate.

Ljetni EJOF "Baku 2019" održava se od 21. do 27. jula, a na programu će biti 10 sportova - atletika, sportska gimnastika, džudo, rvanje, biciklizam, košarka, tenis, odbojka, rukomet, plivanje.

Ovaj festival je prvi vrhunski evropski sportski događaj namijenjen mladim učesnicima od 14 do 18 godina.

Na EJOF-u u Bakuu očekuje se 3.600 takmičara iz 50 evropskih zemalja.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije