Atletika

Duplantis preskočio 6,07 metara, ispred njega je samo Bubka

Duplantis preskočio 6,07 metara, ispred njega je samo Bubka
Foto: Tanjug/AP | Duplantis preskočio 6,07 metara, ispred njega je samo Bubka

Švedski skakač s motokom Armand Duplantis preskočio je 6.07 metara na mitingu u Lozani i izbio je na drugo mjesto vječne liste skoka sa motkom na otvorenom. Ispred njega je samo Sergej Bubka koji je preskočio 6.14.

Aktuelni svjetski rekorder sa 6.18 metara iz februara ove godine, imao je i jedan pokušaj na 6.15 ali nije bio uspješan. To je bio i njegov posljednji skok na takmičenju, pošto je i vidno umoran i u situaciji kada je već pao mrak nad Trgom Evrope u Lozani, odlučio da završi nastup.

Sjajni Šveđanin je trijumfovao ispred jednako impresivnog Sema Kendriksa, aktuelnog svjetskog šamoiona, koji je preskočio 6.02 metra i na taj način veče u Lozani učinio spektakularnim.

Treće mjesto pripalo je olimpijskom pobjedniku Brazilcu Tijagu Brazu koji je stao na 5.72 metra.

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Anđelika Bengtson iz Švedske sa preskočenih 4.72 metra. Druga je bila Britanka Holi Bredšou sa 4.64, a na trećem mjestu je, sa istim rezultatom, ostala Švajcarkinja Anđelika Mozer.

Jedina predstavnica regiona, Slovenka Tina Šutej nije ostvarila rezultat pošto je tri puta rušila lestvicu na visini 4.34. Nedavno je Šutejeva skočila lični rekord - 4.75.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije