Atletika

Ekipe "Prnjavor" i " Banjaluka" pobjednici prvenstva u krosu

Ekipe "Prnjavor" i " Banjaluka" pobjednici prvenstva u krosu
Foto: Srna | Ekipe "Prnjavor" i " Banjaluka" pobjednici prvenstva u krosu

PRIJEDOR - Atletirači Atletskog kluba /AK/ "Prnjavor" i atletičarke AK "Banjaluka" pobjednici su ekipnog prvenstva Republike Srpske u krosu, koje je danas održano u Prijedoru.

U muškoj konkurenciji drugoplasirani su bili atletičari AK "Banjaluka", a trećeplasirani, ujedno i domaćini, atletičari AK "Prijedor".

U ženskoj konkurenciji drugoplasirane su bile atletičarke AK "Prnjavor", dok je treće mjesto pripalo atletičarkama AK "Prijedor".

Predsjednik i trener AK "Prnjavor" Željko Petrović rekao je Srni da je ovaj do sada najveći klupski uspjeh upotpunjen prvim mjestom muškog tima i drugim mjestom ženskog tima u sveukupnom plasmanu na nivou Republike Srpske.

Zapažen nastup imali su i članovi AK "San" iz Prnjavora čija je ženska juniorska ekipa osvojila titulu viceprvakinja Republike Srpske u krosu na 3.000 metara.

U sveukupnom plasmanu ženska i muška ekipa AK "San" osvojile su četvrto mjesto.

Ekipno prvenstvo Republike Srpske u krosu održano je danas na Aerodromu "Urije" u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske i domaćina, Atletskog kluba "Prijedor".

Na ovom ekipnom prvenstvo učešće je uzelo devet klubova sa 130 takmičara iz 30 ekipa.

Takmičenje je održano u šest kategorija - tri u ženskoj i tri u muškoj, na stazama od 1.000 do 8.000 metara. Na samom početku održane su i dvije revijalne trke najmlađih Prijedorčana, polaznika Škole atletike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije