Atletika

Pratite nas na Google news

Gajić: Nisam očekivala da ću biti ovako brza

Gajić: Nisam očekivala da ću biti ovako brza
Foto: N.N. | Gajić: Nisam očekivala da ću biti ovako brza
Edin Spržo

Dvije sedmice nakon što je u svojoj omiljenoj disciplini 800 metara oborila dvoranski rekord BiH (2:06.66), najbolja bh. atletičara i članica AK Prnjavor Jelena Gajić sinoć je u Beogradu na atletskom mitingu Serbia Open postala vlasnica rekorda na 400 metara u dvorani.

Gajićeva je istrčala 55.91, što je njen lični, ali i novi rekord BiH kojeg je držala Alisa Bečić. Osvojila je drugo mjesto u drugoj finalnoj trci, ispred nje je bila Katja Azevedo (54.32).

“Bila je u planu još jedna trka na 800m, međutim postojala je samo disciplina 400m, te sam se odlučila provjeriti koliko mogu. Nisam očekivala baš ovako brzo da ću ići, ali drago mi je da sam oborila lični rekord za skoro tri sekunde u dvorani, i nacionalni rekord koji je bio u vlasništvu Alise Bečić iz AK Sarajevo”, kaže Gajićeva i dodaje:

“Sada slijedi mali predah, dvoranska sezona je završena, i kreću pripreme za sezonu na otvorenom. Ciljeve imamo, međutim sve zavisi od situacije sa virusom, potrebne su mi bolje trke kako bih napredovala, nadam se da ću trčati i na otvorenom lične rekorde”.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije