Atletika

Gimnastičarka pri doskoku slomila obje noge

Gimnastičarka pri doskoku slomila obje noge
Foto: Instagram | Gimnastičarka pri doskoku slomila obje noge

Samanta Serio u maju će diplomirati na Univerzitetu u Auburnu u saveznoj državi Alabami. U jednom od zadnjih nastupa teško se povrijedila i objavila kraj karijere.

Prilikom vježbe na parteru Samanta je nezgodno doskočila i slomila obje noge, a moguće i dislocirala oba koljena. Vrištala je od bolova, a dvorana je utihnula.

Takmičenje u Luzijani bilo je prekinuto na više od pola sata.

"Teško je bilo to za gledati. Cure su se okupile dogovorile se da će sve što postignu posvetiti njoj", rekao je Džef Graba, trener gimnastičke ekipe Auburna.

"Bio je to moj posljednji nastup kao gimnastičarke. Nakon 18 godina napuštam ovaj sport i ne mogu biti ponosnija jer me gimnastika napravila ovakvom osobom. Naučila me napornom radu, poniznosti i privrženosti. Stavila je pred mene brojne prepreke i naučila me što znači biti posvećen nečemu. Nikad nisam mislila da će me tako testirati, nije završilo kako sam se nadala, ali nikad ne završi. Hvala svima na Univerzitetu Auburn što su napravili okruženje koje sam zvala domom", napisala je Samanta Cerio na Instagramu nakon teške povrede, prenosi 24sata.hr.

Samanta bi, i da nije ove teške povrede, vjerovatno završila gimnastičku karijeru jer joj je ovo zadnja godina na univerzitetu.

U maju će diplomirati u području svemirskog injženjerstva i već je čeka posao u jednoj međunarodnoj kompaniji. Nekoliko dana prije povrede imala je intervju je za lokalni časopis univerziteta.

"Roditelji su me najviše podržavali, ali su me i stalno podsjećali da gimnastika neće biti uvijek tu za mene i da se, ako se želim time baviti, onda moram posvetiti samo tome. Jer ako uložiš sate i sate u to i trošiš tijelo na nevjerovatne načine, nema smisla ako ne misliš ispuniti puni potencijal", rekla je u intervjuu Samanta, koja je predsjednica studenskog atletskog vijeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije