Atletika

Inicijativa za gradnju Atletskog centra u Konjicu

Inicijativa za gradnju Atletskog centra u Konjicu
Foto: AK PACE | Inicijativa za gradnju Atletskog centra u Konjicu

Delegacija Atletskog saveza Bosne i Hercegovine predvođena predsjednicom Đurđicom Šišul Rajher, zajedno sa generalnim sekretarom Mehmedom Lokmićem i direktorom Atletskog kluba Pace Mahirom Mujićem, posjetili su Konjic.

Sa gradonačelnikom Konjica Osman Ćatić razgovarali su o mogućnosti za izgradnju Atletskog centra u ovom hercegovačkom gradu.

Razgovarano je sa kakvim kapacitetima za bavljenje „kraljicom sportova“ Konjic trenutno raspolaže i spremnosti Gradske uprave za njihovo proširenje.

"Gotovo sve atletske staze u Bosni i Hercegovini su već dotrajale i u namjeri da osiguramo uvjete za budućnost atletike kao sporta u našoj zemlji pokušavamo pronaći adekvatna rješenja, koja će omogućiti organizaciju većih natjecanja i kvalitetne pripreme natjecatelja. S obzirom na to da Grad Konjic vodi računa o mladima i ima veliko razumijevanje po pitanju stvaranja uvjeta za aktivno bavljenje sportom, želja nam je da se u Konjicu izgradi Atletski centar i vjerujemo da će se te želje i ostvariti", kazala je predsjednica Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Đurđica Šišul Rajher.

"Raduje me činjenica da su predstavnici Atletskog saveza Bosne i Hercegovine prepoznali napore koje Gradska uprava Konjic ulaže kada je u pitanju unaprijeđenje sportske infrastrukture, od uređenja igrališta pored Osnovne škole Čelebići, Prve i Druge osnovne škole, Područnih škola Ribići i Podorašac, radova u Sportskoj dvorani Konjic i na Gradskom stadionu, te da su na osnovu toga odlučili predstaviti nam svoje planove. Grad Konjic će se truditi biti podrška projektu Atletskog centra u našem gradu sa željom da u Konjicu osim na razini Bosne i Hercegovine i Evrope imamo i svjetska takmičenja u ovom, ali i drugim sportovima, što je i naš cilj", rekao je Ćatić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije