Atletika

Ivana Španović: Ponosna sam, baš zbog skoka u šestoj seriji

Ivana Španović: Ponosna sam, baš zbog skoka u šestoj seriji
Foto: Ilustracija | Ivana Španović: Ponosna sam, baš zbog skoka u šestoj seriji

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović kaže da je ponosna zbog odbrane trofeja Dijamantske lige, posebno jer je do uspeha stigla skokom u posljednjoj seriji.

Španović je, nakon što je nesrećno ostala bez medalje na Svjetskom prvenstvu jer joj se broj odlijepio baš u šestoj seriji, godinu završila odbranom titule u Dijamantskoj ligi rezultatom od 6,70 metara.

"Presrećna sam što sezonu završavam osvajanjem Dijamantske lige, mnogo mi znači ova pobjeda naročito poslije svega što se desilo u Londonu. Ponosna sam što sam baš u šestoj seriji uspela da izvedem najbolji skok takmičenja", rekla je Španović.

Trener Goran Obradović istakao je da je cijelo takmičenje obilježila velika neizvjesnost i razlika u samo nekoliko centimetara.

"Moram da priznam da skakačice večeras nisu bile raspoložene za velike skokove naročito posle treće serije kada je na zaletištu zbog organizacionih problema nastupila pauza više od 20 minuta i bilo im je jako teško da se vrate. Ipak, Ivana je još jednom dokazala da umije da se izbori sa pritiskom i da u šsestoj seriji odnese pobedu, i odbrani Dijamantski trofej od prošle godine", zaključio je trener Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije