Atletika

Ivana Španović predvodiće Srbiju na SP u Beogradu

Ivana Španović predvodiće Srbiju na SP u Beogradu
Foto: Arhiva | Ivana Španović predvodiće Srbiju na SP u Beogradu
Tanjug

BEOGRAD - Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović predvodiće selekciju Srbije na Svjetskom dvoranskom prvenstvu naredne godine, izjavio je savezni kapiten Edin Zuković.

"Posle razgovora sa direktorom Srpskog atletskog saveza (SAS) Slobodanom Brankovićem i sa mnom kao selektorom reprezentacije, Ivana je sa članovima njenog tima odlučila da bude takmičarski aktivna tokom čitave sledeće godine. Taj projekat mogao bi da bude produžen i do Letnjih olimpijskih igara u Parizu 2024. godine", rekao je Zuković za sajt Saveza.

Osim Španovićeve potrebne kriterijume za nastup u Beogradu od 18. do 20. marta naredne godine ispunili su bacači kugle Armin Sinančević i Asmir Kolašinac, kao i srednjeprugaš Elzan Bibić u disciplini 3.000 metara.

"Od njih očekujemo da se dobro pripreme i da se upuste u borbu za visok plasman. Učešće na planetarnoj smotri iz prikrajka vrebaju Ivana Ilić i Milana Tirnanić (60 metara), Milica Gardaševicb, Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Anja Lukić, Milica Emini i Luka Trgovčević (60 metara prepone), Aleksa Kijanović (60 metara), Boško Kijanović (400 metara), Jovana Ilić, Jovana Gnjatović i Teodora Boberić (troskok), te najmlađe Angelina Topić i Zorana Rokavec (skok uvis). Nastupu u Beogradu nadaju se i Jasmin Halili i Slavko Stevicb (skok uvis)", naveo je Zuković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije