Atletika

Ivana Vuleta fantastičnim skokom do finala Evropskog prvenstva

Ivana Vuleta fantastičnim skokom do finala Evropskog prvenstva
Foto: Tanjug/AP | Ivana Vuleta fantastičnim skokom do finala Evropskog prvenstva

Srpska atletičarka Ivana Vuleta plasira se u finale Evropskog prvenstva u dvorani u Istanbulu ostvarivši najbolji rezultat na takmičenju u skoku udalj. Vuleta je ostvarila skok od 6,98 metara, što joj je najbolji rezultat ove sezone.

Aktuelna evropska šampionka na otvorenom i prvakinja planete u dvorani Ivana Vuleta ostvarila je najbolji rezultat Evrope ove godine i čak 33 centimetra iznad kvalifikacione norme.

"Ovo mi je veoma poznata staza i mnogo sam srećna što sam uspela da se oporavim i budem ovde. Kvalifikacije su uvek stresne, čak i meni posle toliko godina. Vrlo sam zadovoljna što sam uspela da skočim dobar skok u prvoj seriji, fokus ostaje na sutrašnjem finalu", izjavila je Vuleta.

Milica Gardašević najbolji skok ostvarila je u drugoj seriji od 6.51 m, što nažalost nije bilo dovoljno da se nađe među osam najboljih u Evropi.

Za medalje u finalu sa Ivanom će se boriti olimpijska šampionka Malaika Mihambo (6,87), Šveđanka Sanija (6,74), Britanka Sojers (6,71), Švajcarkinja Kalin (6,70), Italijanka Japikino (6,66) i Portugalka Veiga (6,53).

Finale će se održati u nedjelju od 17.50 časova po našem vremenu.

Srpski atletičar Elzan Bibić ranije danas plasirao se u finale trke na 3000 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

Anja Lukić i Luka Trgovčević nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale trke na 60 m, a Anja Lukić je u svojoj četvrtoj kvalifikacionoj grupi zauzela sedmo mjesto, dok je Luka Trgovčević zauzeo šesto mjesto u svojoj grupi, prenosi RTS.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije