Atletika

Jelena Gajić trenirala i po kiši i po snijegu

Jelena Gajić trenirala i po kiši i po snijegu
Foto: N.N. | Jelena Gajić trenirala i po kiši i po snijegu

Kao i većina građana, i sportisti u BiH jedva su dočekali popuštanje mjera kako bi se vratili svakodnevici i treninzima. Jedna od onih koja tokom epidemije virusa korona nije prestala sa radom je najbolja atletičarka BiH Jelena Gajić (22).

Članica Atletskog kluba Prnjavor, nakon sjajne 2019, početkom ove godine u februaru je uspjela oboriti seniorski dvoranski rekord na 800 metara koji je držala Biba Kajan iz 1986. godine i tako ući u istoriju bh. atletike. Tada je na 5. Serbian openu u Beogradu istrčala impresivnih dva minuta osam sekundi i 15 stotinki.

Mjesec dana kasnije, pojavom virusa korona, obustavljena su sva sportska takmičenja. Ipak, to bh. prvakinju nije spriječilo da nastavi s radom. Odlučila se izolirati kako bi imala mogućnost treniranja.

"U martu sam bila primorana zbog zatvaranja stadiona otići kući na selo, jer sam tamo imala mogućnost kretanja i treniranja. Trenirala sam kao i inače, samo u vrlo teškim uslovima zbog konfiguracije terena. Morala sam sama da se snalazim i kad su padali snijeg ili kiša, trenirala sam, mjerila stazu jedan sat prije treninga da bih mogla ispoštovati treninge. Teren je valovit, što mi vrlo često nije odgovaralo, ali sam se snašla nakon sedam dana", kaže viceprvakinja Balkana na 800 m iz 2019. godine.

Nakon dva mjeseca izolacije Gajićeva se vratila u Banjaluku, kako kaže, spremnija nego kada je otišla na selo, gdje je radila samostalno bez trenera. Snalazila se na sve moguće načine.

"Promjene prijaju, sve zavisi kako ih prihvatite. Ja sam ovu situaciju uzela kao 'pripreme', bila sam fokusirana na trening i fakultet i nije bilo spoljnih nebitnih faktora. Teretanu sam sama morala improvizovati, koristila sam sve moguće poslove koje rade na selu da ostanem i na tom polju spremna", naglašava prvakinja BiH.

Najbolja sportistkinja opštine Prnjavor posljednjih godina, prije petnaestak dana vratila se normalnim treninzima kako bi što spremnije dočekala novu sezonu.

"Očekujemo početak sezone u julu. Nadam se da ću u pravu formu ući u avgustu. Svi mi treniramo za velike rezultate, bez velikih očekivanja" zaključila je Jelena Gajić.

Treba dodati da je prošle godine osvojila i prvo mjesto na Ekipnom prvenstvu Evrope kada je u Skoplju istrčala novi lični rekord (2.05.82).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije