Atletika

Junuzović i Simovićeva slavili u Bileći

Junuzović i Simovićeva slavili u Bileći
Foto: N.N. | Junuzović i Simovićeva slavili u Bileći

Osman Junuzović iz Doboja pobjednik je Trećeg međunarodnog polumaratona koji je proteklog vikenda održan u Bileći, dok je Teodora Simović iz Novog Pazara bila najbolja u ženskoj konkurenciji.

Njih dvoje su bili najbolji među oko 150 takmičara iz 15 zemalja, koji su trčali na vrlo zahtjevnoj stazi kroz Bileću, dugoj 21 kilometar.

Junuzović je pobijedio vremenom 1:06:48, što smatra sjajnim rezultatom.

"Išao sam sam i diktirao tempo, ne želeći da popuštam do samog kraja, a kada sam stigao na cilj i vidio rezultat shvatio sam da je to više nego dobro i prezadovoljan sam", kazao je nakon trke Junuzović.

Simovićeva kaže da ima još više razloga za zadovoljstvo jer je postavila ženski rekord ove staze.

"Bilo je za očekivati da staza kroz ovakav predeo bude teška i zahtevna, pa sam još srećnija što je moje vreme 1:17:24 zasad rekord staze, postignut nakon Olivere Jeftić i prošlogodišnje pobednice iz Kenije", kazala je nakon trke Simovićeva, koja je takođe postigla ubjedljivu pobjedu u ženskoj konkurenciji.    

Organizator Trećeg međunarodnog polumaratona je Zavičajni klub "Osvit", a pokrovitelji predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i opština Bileća. 

Miodrag Ljumo Hrnjez, predsjednik bilećkog "Osvita", nakon trke je istakao da se svi organizatorski problemi zaborave nakon što se u maloj Bileći okupi mladost iz svih krajeva svijeta. Pored glavne trke, na bilećkom polumaratonu su učestvovali i takmičari "Trke zadovoljstva" i najmlađi Bilećani...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije