Atletika

Kimanijeva i Živanović najbolji na polumaratonu na Palama

Kimanijeva i Živanović najbolji na polumaratonu na Palama
Foto: SRNA | Kimanijeva i Živanović najbolji na polumaratonu na Palama

Darko Živanović (1.19:27) u muškoj i Lusija Kimani (1.24:30) u ženskoj konkrenciji pobjednici su prvog polumaratona na Palama u kojem su osim iz BiH učestvovali takmičari i iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Kenije, SAD-a, Njemačke i Mađarske.

U trkama u subotu je učestvovalo oko 300 takmičara. Polumaraton je organizovala grupa trkača rekreativaca iz Atletsko rekreativnog kluba Akademac Pale, a podržala kompanija Lactalis BH.

Druga mjesta su osvojili Alija Imamović i Slađana Perunović. Kimanijeva je istakla dobru organizaciju i uslove takmičenja i da joj je drago što je pobijedila. Darko Živanović je kazao je da je prvi put na Palama, te da se nada da će ova manifestacija biti podignuta na viši nivo kako bi sljedeće godine privukla veći broj trkača. Za sve učesnike polumaratona obezbijeđeni su pokloni i medalje, a prvoplasirani po kategorijama dobili su novčane nagrade i pehare.

Osim glavne trke bila je organizovana dječija i trka, trka zadovoljstva na pet kilometara i štafetni maraton. Severin Zeković, organizator trke, rekao je da je zadovoljan odzivom trkača na prvom polumaratonu i naglasio da će se truditi da naredne godine ova trka bude organizovana još bolje i kvalitetnije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije