Atletika

Kristijan Stošić i Nora Trklja pobjednici 31. Beogradskog maratona

Kristijan Stošić i Nora Trklja pobjednici 31. Beogradskog maratona
Foto: N.N. | Kristijan Stošić pobjednik 31. Beogradskog maratona

Srpski atletičari Kristijan Stošić, član AK "Vranjski maratonci" i Nora Trklja iz Crvene zvezde pobjednicu su današnjeg 31. Beogradskog maratona.

Stošić je postao prvi domaći atletičar koji je trijumfovao otkako se 1990. godine prešlo na stazu od 42.195 metara. On je trku pretčao u vremenu 2:45,23, što je najslabiji rezultat u istoriji Beogradskog maratona, vjerovatno dobrim djelom i zbog vrućine u glavnom gradu.

Zbog slabog vremena mogao bi da ostane i bez novčane nagrade od 3.000 evra, jer je rezultat slabiji od propozicija, ali o tome će odlučiti organizatori.

I drugo i treće mjesto osvojili su srpski maratonci Miloš Dajević (2:51,34) i Nenad Milosavljević (2:51,38).

U ženskoj konkurenciji Trklja je stazu pretrčala u vremenu 3:08,45, takođe ispod vremena koje podrazumijeva finansijsku nagradu.

Drugo mjesto osvojila je Kendis Kol iz Južne Afrike (3:15,18), a treće Biljana Bursać iz Srbije 3:15,28).

Na današnjem 31. Beogradskom maratonu učestvovalo je rekordnih 7.300 trkača iz 70 država.

"Čestitao bih svima koji su učestvovali u trci po ovako teškom vremenu. To je borba sa samim sobom. Išao sam na sigurnu pobedu. Ovo je velika čast za mene i klub Vranski maratonci. Pobedu posvećujem ćerki koju sam dobio pre dva dana", izjavio je poslije trke Stošić.

"Puno mi je srce, ovo mi je omiljena trka. Zaista predivan događaj, divna organizacija. Bilo mi je naporno poslednjih 10 kilometara, ali ova trka sve poništva. Baku kad sam preživela na 36 stepeni, onda mi je sve lako", izjavila je Trklja novinarima poslije trke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije