Atletika

Legendarni atletičar najavio kraj karijere

Legendarni atletičar najavio kraj karijere
Foto: Printscreen/X | Legendarni atletičar najavio kraj karijere

Nekadašnji svjetski šampion u bacanju kugle David Štorl najavio je da će u petak završiti profesionalnu karijeru. To će učiniti u Lajpcigu nakon završetka nacionalnog dvoranskog prvenstva.

Štorl je prvu titulu svjetskog šampiona na otvorenom osvojio 2011. u Južnoj Koreji u gradu Daegu kada je postao najmlađi svjetski šampion u istoriji ove discipline. Titulu je odbranio na u Moskvi, dok je dve godine kasnije na planetarnom šampionatu u Pekingu osvojio srebro. Na Svjetskim prvenstvima u dvorani osvojio je tri srebrne medalje (2012, 2014. i 2018. godine).

On je na EP na otvorenom osvojio tri zlatne medalje i jedno bronzano odličje, a sa EP u dvorani ima jedno zlato, dva srebra i jednu bronzu. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. stigao je do srebrnog odličja, pa je sa najvećih takmičenja odnjeo ukupno četrnaest medalja.

’’Vrlo sam zadovoljan, ostvario sam puno toga. Bilo je lijepo, jer sam imao mnogo prilika i osjećao se slobodnim’’, izjavio je Štorl čiji je lični rekord 22,20 metara.

On je u poslednje dvije godine imao dosta problema sa povredom leđa.

’’U nekom trenutku sam osetio da je rizik neproporcionalan u odnosu na dobitak’’, dodao je Štorl, koji je na EP u dvorani u Beogradu osvojio bronzu 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije