Atletika

Mvangi brani prvo mjesto u Prnjavoru

Mvangi brani prvo mjesto u Prnjavoru
Mvangi brani prvo mjesto u Prnjavoru

Kenijac Žoel Maina Mvangi, prošlogodišnji pobjednik, nastupiće sutra na međunarodnoj uličnoj trci "Prnjavor 2015", dok seniorke neće trčati zbog loše finansijske situacije.

Očekuje se da na 16. trci u Prnjavoru, koja će biti održana povodom Dana opštine, nastupi oko 30 seniora.

"Osim Mvangija, takmičiće se njegov sunarodnik Džejms Emurija, Mađar Laslo Tot, Saša Stolić iz Srbije, Dušan Babić i Osman Junuzović iz BiH... Biće izuzetno jaka konkurencija, tako da očekujemo još jednu kvalitetnu i zanimljivu trku, koja je prije šest godina ušla u kalendar Međunarodne asocijacije atletskih federacija i Evropske atletske federacije", rekao je Željko Petrović, direktor trke i predsjednik Atletskog kluba Prnjavor, koji je tehnički organizator.

Seniori će startovati na Trgu srpskih boraca u 15.20 i trčaće 3.500 metara, a prva trka je na rasporedu u 13.50. Kulturno-umjetnički program će početi u 13.15.

"Takmičiće se i pioniri, pionirke, juniori, juniorke, biće održane trke od cicibana do učenika srednjih škola, ali, nažalost, prvi put neće nastupiti seniorke. Razlog za to je nedostatak novčanih sredstava, smanjen je budžet, tako da nismo u mogućnosti da održimo sve trke koje smo željeli", dodao je Petrović.

Nagradni fond je oko 5.000 KM, a pobjednici svih trka dobiće medalje i pehare. Pokrovitelj trke je opština Prnjavor, a takmičenje su, pored ostalih, podržali Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS, te firme "Komerc Mali" i "Prosan - Geoastor".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije