Atletika

Najbolja atletičarka Srpske očekuje još bolju sezonu 2018.

Najbolja atletičarka Srpske očekuje još bolju sezonu 2018.
Foto: N.N. | Najbolja atletičarka Srpske očekuje još bolju sezonu 2018.

Mladena Petrušić, iz sokolačkog kluba "Glasinac", koja je izabrana za najbolju atletičarku Republike Srpske, ističe da je 2017. obilježila zlatom sa Balkanijade i najavljuje još bolje rezultate u 2018. godini.

Petrušićeva, koja je uvrštena među deset najboljih sportista Republike Srpske u izboru i organizaciji "Glasa Srpske", navodi za Srnu da je nagrade obavezuju za još bolje rezultate u disciplinama višeboj i skok u vis.

Ona se već tri puta našla u grupi najboljih sportista Srpske i njaboljih atletičara BiH.

"Posebno mi je drago što sam za najbolju atletičarku Srpske izabrana već drugi put, jer je to dokaz da zajednica u kojoj živim priznaje moj trud i dane koje sam provela trenirajući na stadionu" - napominje Mladena.

Ona vjeruje da će i iduće godine donijeti medalju sa Balkanijade i da će postaviti nove rekorde Srpske i BiH u svojim disciplinama.

Kao poseban uspjeh u ovoj godini ističe zlato u sedmoboju na prvenstvu Balkana, koje je osvojila nakon teškog perioda oporavka od bolesti i liječenja sinusa.

Pred sokolačkom atletičarkom su novi zadaci - već od 8. januara 2018. kreće na desetodnevne pripreme u Bar, gdje će trenirati za naredna takmičenja.

"Nakon toga, odlazim na dvoranska prvenstva Srbije u Novi Sad ili Beograd, odakle sam više godina donosila najbolja odličja. Ta prvenstva traju do marta, pa onda krećem na takmičenja na otvorenom", navodi Petrušićeva.

Mladena se atletikom bavi već 12 godina, član je reprezentacije BiH, već drugi put je izabrana za najbolju atletičarsku Srpske, treći put je među deset najboljih sportista u Republici Srpskoj i tri puta je birana za najbolju atletičarku BiH.

Ove godine postala je šampion Balkana u sedmoboju, šampion je Republike Srpske u skoku u vis, prvak BiH na 100 metara sa preponama, prva na dvoranskom prvenstvu BiH na 60 metara sa preponama, te skoku u vis i petoboju.

Trener sokolačkog Atletskog kluba Neđo Đurović ponosi se rezultatima Petrušićeve.

"Ona trenira više od 12 godina i ima kontinuitet, što joj donosi dobre rezultate" - napominje Đurović i potsjeća da je Petrušićeva ove godine postavila rekord Republike Srpske u dvorani skokom u vis od 178 centimetara.

On vjeruje da će nakon dobrih rezultata u dvoranskom prvenstvu BiH i međunarodnom prvenstvu Srbije od sredine januara do marta najbolji atletičari "Glasinca" imati priliku da nastupe i na balkanskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije