Atletika

Najbolji atletičari Petrušićeva i Hasanbegović

Najbolji atletičari Petrušićeva i Hasanbegović
Foto: N.N. | Najbolji atletičari Petrušićeva i Hasanbegović

Na Večeri atletike koja je danas održana u Zvorniku u okviru obilježavanja 25 godina od osnivanja Atletskog saveza Republike Srpske, Mladena Petrušić sa Sokoca i Sait Hasanbegović iz Banjaluke proglašeni su za najbolje atletičare Srpske.

Petrušićeva je član Atletskog kluba "Glasinac" sa Sokoca, a discipline u kojima se takmiči su skok u vis i sedmoboj, dok je Hasanbegović član Atletskog kluba "Borac" iz Banjaluke i prvak je Republike Srpske u trčanju na 100 metara.

Predsjednik Atletskog saveza Srpske Borislav Đurđević istakao je da Savez može da bude ponosan na sve ono što je urađeno u proteklih 25 godina.

Đurđević je naglasio da atletičarima nije bilo lako, ali da su, uprkos tome, postizali odlične rezultate.

"Dobrom organizacijom, atletika je postala najznačajniji sport, sport sa najboljim rezultatima. Naši atletičari i atletičarke osvojili su veliki broj medalja na najprestižnijim svjetskim, evropskim i balkanskim prvenstvima", kaže Đurđević.

On je dodao da postoje problemi u vezi sa infrastrukturom i nedovoljnim finansiranjem u okviru atletike.

"Imamo veliki broj klubova, ali i `prazan prostor` od Zvornika do Trebinja i to ćemo sa predstavnicima lokalnih uprava i resornim ministarstvom pokušati da promijenimo", rekao je Đurđević.

Na svečanoj sjednici prisutnima su se obratili i predsjednik Skupštine Atletskog saveza Republike Srpske Dragoje Mićić i predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Vuković.

Atletskom savezu jubilej je, između ostalih, čestitao gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, koji je pohvalio rad zvorničkog Atletskog kluba.

"Zvornik ima atletski klub koji je plod entuzijazma porodice Mandić i mi smo im neizmjerno zahvalni na tome. Podržavamo ih u okviru naših mogućnosti, a pokušaćemo u narednom periodu da kroz jedan trening centar pružimo najmlađim Zvorničanima odgovarajuće uslove za treninge", rekao je Stevanović.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su spomen-plakete prvom predsjedniku Atletskog saveza Republike Srpske Draganu Denelišenu, prvom sekretaru Momi Crniću i jednom od atletskih asova Slavku Koprivici.

Đurđević je gradonačelniku Stevanoviću uručio zahvalnicu za doprinos u razvoju sporta i organizovanju sportskih događaja. Zahvalnice su uručene i drugim pojedincima, organizacijama i institucijama.

Pokrovitelj ovog događaja je grad Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije