Atletika

Nikolina Albijanić: Odmah sam znala da će odbojka biti moj poziv

Nikolina Albijanić: Odmah sam znala da će odbojka biti moj poziv
Foto: N.N. | Nikolina Albijanić: Odmah sam znala da će odbojka biti moj poziv

Od kada znam za sebe, znala sam da će odbojka biti moj poziv i izbor. Rekla je ovo talentovana odboj-kašica Hercegovca iz Bileće i juniorska reprezenta-tivka BiH Nikolina Albijanić (18).

Od kada znam za sebe, znala sam da će odbojka biti moj poziv i izbor. Rekla je ovo talentovana odbojkašica Hercegovca iz Bileće i juniorska reprezentativka BiH Nikolina Albijanić (18). 

Iako ne nastupa u elitnom rangu bh. odbojke, odbojkašica iz Bileće našla se na spisku selektora Natmira Buljubašića za Evrovolej juniorki, koji je održan u Zenici, što je još jedan dokaz dobrog rada u prvoligašu iz RS, u kojem već godinama raste veliki broj perspektivnih odbojkašica.

Jedna u nizu njih je i osamnaestogodišnja Nikolina, koja je imala priliku da zaigra na velikoj sceni. Učenica četvrtog razreda Gimnazije "Golub Kureš" definitivno je opravdala povjerenje i pokazala da se radi o velikoj nadi ženske bh. odbojke. Bh. juniorke su prvenstvo u žestokoj konkurenciji završile na posljednjem devetom mjestu sa četiri poraza.

"Proteklo juniorsko Evropsko prvenstvo, održano u Zenici, kao i višesedmične pripreme u Lukavcu, za mene su veliko iskustvo, ali i odskočna daska za svakodnevno napredovanje. Što se tiče rezultata pomenutog prvenstva, konkurencija je bila izuzetno jaka i nedostajalo nam je više timskog rada i zalaganja, ali mogu da kažem da sam zadovoljna svo-jim nastupom i učešćem", kaže Albijanićeva, koja inače igra na poziciji libera. 

Odbojkom se, kako kaže, počela baviti sa svega sedam godina. Sve je krenulo u njenom matičnom klubu Hercegovac, čiji je i danas član. 

"Moj dosadašnji boravak u klubu uzrokovan je na-šim međusobnim prijateljskim odnosom, kako među saigračima, tako i s Upravom kluba. Hercegovac je inače iznjedrio mnogo poznatih odbojkaških imena, rasadnik je vrhunskih sportista, što je i dodatni motiv naše igre i opstanka", ističe bh. re-prezentativka i dodaje:  

"Moje ambicije ove sezone su visoke. Želimo da se nađemo na vrhu tabele, a uz naporan timski rad moguć je i plasman u Premijer ligu."  Za kraj je ova sjajna Bilećanka rekla da se i u budućnosti definitvno vidi u odbojci, a jednog dana se nada možda i nekom angažmanu u inostranom klubu. Inače, Hercegovac je prošlu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske, koja je prekinuta usljed pan-demije virusa korona, završio na sedmom mjestu na tabeli. Za prvaka je proglašena ekipa Jahorine. Takmičarska sezona 2020/2021. treba da starta narednog mjeseca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije