Atletika

Novi termin RMC Banjaluka polumaratona

Novi termin RMC Banjaluka polumaratona
Foto: N.N. | Novi termin RMC Banjaluka polumaratona

Treći "Vivia Run&More Weekend" u okviru kojeg je i Banjaluka polumaraton zbog teniskog spektakla "Adria Tur" biće održan od 17. do 19. jula a ne kako je prvobitno najvljeno od 3. do 5. jula.

"Humanitarni regionalni teniski spektakl u organizaciji najboljeg tenisera svijeta  Novaka Đokovića najveći je teniski događaj koji će Banjaluka i Republika Srpska imati i iz tog razloga odlučili smo da festival pomjerimo za 15 dana kasnije, kako bi svi naši takmičari, navijači i posjetioci, mogli prisustvovati dobrotvornim mečevima vrhunskih asova bijelog sporta koji se u okviru turnira igraju 3. i 4. jula u Banjaluci“, saopšteno je danas iz Organizacionog odbora 3. „Vivia Run&More Weekend“ festivala.

Organizatori m:tel RMC Banjaluka polumaratona izrazili su veliko zadovoljstvo što će Banjaluka u julu mjesecu biti ponovo grad sporta koji će posjetiti velika evropska sportska imena - prvo na trenutno najvećem dobrotvornom teniskom turniru na Balkanu koji je osmišljen kako bi se prikupila sredstva za humanitarne projekte širom regije, a onda i kao domaćin prve polumaratonske trke koja se ove godine trči u regionu i prvog festivala koji se realizuje nakon korona virusa.

"Živjeti u eri Novaka Đokovića je privilegija i srećni smo što je Banjaluka jedan od gradova domaćina 'Adria Tura' i što ćemo svi zajedno imati priliku da na terenima TK Mladost gledamo i uživamo u  mečevima prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića, te igrača iz svjetskog teniskog vrha među kojima su i treći teniser planete, trostruki grend slem finalista i osvajač 16 ATP pehara Austrijanac Dominik Tim, Nijemac Aleksander Zverev, Bugarin Grigor Dimitrov - trenutno 19. igrač na svijetu, te brojni regionalni teniski asovi”, kažu organizatori  3. „Vivia Run&More Weekend“ festivala i m:tel RMC Banjaluka polumaratona.

Na programu 3. “Vivia Run&More Weekend” festivala, u subotu 18. jula su: m:tel RMC Banjaluka polumaraton, Beko 10k - trka na 10km, 5k Team Run - timska trka na 5km, Tropic Bambini maraton - trka za djecu uzrasta od 2-7 godina i Vienna Color Fun Run - najzabavnija i najšarenija trka humanitarnog karaktera u dužini od 3km. Sve trke osim dječijeg maratona, zbog očekivanih viših temperature vazduha u julu mjesecu, realizovaće se u večernjim časovima.

“Prijave su i dalje otvorene, a sve one koji su se već prijavili za jednu od trka u Banjaluci obavještavamo, da se njihove kotizacije, prebacuju na novi termin 18. juli”, naglasili su organizatori.  Nova satnica trka i line up festivala čekaju vas na oficijelnoj stranici organizatora https://runandmore.org/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije