Atletika

Pratite nas na Google news

Otkazan Sarajevo Sberbank polumaraton

Otkazan Sarajevo Sberbank polumaraton
Foto: N.N. | Otkazan Sarajevo Sberbank polumaraton
N.N.

Predstavnici Udruženja Marathon Sarajevo objavili su danas da otkazuju ovogodišnji Sarajevo Sberbank polumaraton, te utrku Vienna Run 4Lifestyle 10k Night Run, kao i sve prateće trke i događaje, čije održavanje je bilo zakazano za 28. avgust i 20. septembar 2020. godine.

Iako smo se, na sve načine trudili da se događaji ipak održe i pripreme priveli kraju, u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerima i sponzorima, ipak smo zajednički donijeli tešku, ali po nama u ovom trenutku jedinu ispravnu odluku - a to je da otkažemo sve planirane utrke u ovoj godini.

"Zdravlje naših trkača, publike, sugrađana, te članova organizacionog tima koji je predano radio na pripremi ovog velikog događaja, na prvom nam je mjestu", stoji u saopštenju Udruženja Marathon Sarajevo.

U saopštenju se dodaje, da je odluka donesena u skladu sa osnovnom misijom Udruženja - a to je promocija zdravog načina života kroz sport i rekreaciju, istovremeno poštujući preporuku nadležnih organa, da se u cilju zaštite zdravlja građanstva, do daljnjeg, ne organizuju javna okupljanja.

Osim organizatora, žal zbog otkazivanja sarajevskih trka, koje okupljaju više hiljada učesnika, ne kriju ni trkači, koji su željno isčekivali ovogodišnje 14. po redu izdanje Sarajevo Sberbank polumaratona, koji je ovaj put, po mnogo čemu, trebalo da bude poseban.

"Osim nadaleko prepoznatljivog sarajevskog šarma, zbog kog je glavni bosansko-hercegovački grad odavno omiljena destinacija trkača iz regiona, ove godine sarajevski polumaraton se, po prvi put, trebao trčati novom, atraktivnijom trasom, koja vodi pokraj najpoznatijih znamenitosti Sarajeva, a sam događaj uz brojne dvodnevno muzičko-zabavne sadržaje, trebalo je da poprimi festivalski karakter".

Uz nadu da će se situacija sa Covid - 19 uskoro popraviti i uz želju trkačima da do novih susreta ostanu zdravi i u kondiciji, predstavnici Udruženja Marathon Sarajevo zahvalili su se svima onima, koji su i ove godine prepoznali njihov trud i rad, te se za sarajevske utrke prijavili u rekordnim brojkama, poručivši, da za sve one koji su uplatili kotizacije ostaje mogućnost povrata novca ili prijave za utrke u 2021. godini.

Udruženje Marathon Sarajevo u narednom periodu prilagodiće epidemiološkoj situaciji i svoj rad kroz treninge na otvorenom u Školi trčanja Klix i kroz već poznate nedjeljne Park Run treninge, na način, da će obje aktivnosti, u narednih mjesec dana, biti privremeno obustavljene.

Novosti o dešavanjima iz Udruženja Sarajevo Marathon i Škole trčanja Klix, pratite i dalje putem socijalnih mreža FB i Instagram, te njihove oficijelne web stranice.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije