Atletika

Perković nominovana za najbolju atletičarku svijeta u 2018.

Perković nominovana za najbolju atletičarku svijeta u 2018.
Foto: N.N. | Perković nominovana za najbolju atletičarku svijeta u 2018.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković nominovana je za najbolju atletičarku svijeta u 2018. godini od strane Međunarodne asocijacije atletskih federacija.

Pobjednica će biti objavljena 4. decembra.

Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF) je u konkurenciju za prestižnu nagradu uvrstila još devet vrhunskih sportistkinja Britanka Dina Ašer-Smit, Šoni Miler-Uibo sa Bahama, Kenijka Beatris Čepkoeč, Holanđanka Sifan Hasan, Južnoafrikanka Kaster Semenja, Kolumbijka Katerine Ibarguen, Belgijanka Nafisatu Tijam, Ruskinja Marija Lasickene i Poljakinja Anita Vlodarčik.

U konkurenciji za atletičara godine, takođe, je 10 imena. Za priznanje se bore Kenijci Timoti Čerijot, Eliud Kipčoge i Emanuel Korir, Amerikanci Kristijan Kolman i Noa Lajls, Šveđanin Arman Duplantis, Južnoafrikanac Luvo Monjonga, Francuz Kevin Majer, Abderahman Samba iz Katara i Tomas Volš sa Novog Zelanda.

Mutaz Essa Barshim osvojila je ovu nagradu prošle godine, a Perković je i tada bila nominovana, kao i 2016. Vidjećemo može li ovoga puta doći do nagrade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije