Atletika

Pratite nas na Google news

Pomjera se Svjetsko prvenstvo u atletici

Pomjera se Svjetsko prvenstvo u atletici
Foto: Pixabay | Pomjera se Svjetsko prvenstvo u atletici
Fena

Međunarodna atletska federacija IAAF, nakon što su Međunarodni olimpijski komitet i organizatori olimpijskih igara u Tokiju usvojili novi termin olimpijskih igara 2021., najavila je mogućnost da se Svjetsko prvenstvo u atletici u američkom Eugeneu organizuje 2022., odnosno godinu kasnije nego što je to planirano.

SP u atletici u kalendaru se trebalo održati između 6. i 15. augusta 2021. godine.

“Podržavamo novi datum olimpijskih igara koji su objavili MOK i japanski organizatori. Tako će sportisti imati dovoljno vremena da se dobro pripreme i vrate u uobičajene trenažne i takmičarske procese”, saopštilo je vodstvo IAAF. 

Dodali su da će sada početi raditi s organizatorima SP-a u SAD te drugih velikih atletskih takmičenja, uključujući i organizatore evropskog prvenstva, kako bi pronašli odgovarajući termin za smotru najboljih svjetskih atletičara u 2022. godini.

Prvi čovjek svjetske atletike Sebastijan Koe još se 23. marta u pismu, koje je poslao predsjedniku MOK-a Tomasu Bahu, zauzeo za odgađanje ljetnih OI u Tokiju za 2021. godinu. Napisao je da bi ovogodišnje igre zbog pandemije virusa korona bile "neizvodljive i nepoželjne".

Dvostruki olimpijski prvak na 1.500 m tada je takođe rekao da je IAAF spreman da odloži atletsko SP ako bi olimpijada bila pomjerena za narednu godinu, što se i dogodilo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije