Atletika

Preminuo Halil Fejzić, viceprvak Specijalne olimpijade BiH u atletici

Preminuo Halil Fejzić, viceprvak Specijalne olimpijade BiH u atletici
Foto: Fena | Preminuo Halil Fejzić, viceprvak Specijalne olimpijade BiH u atletici

Atletski viceprvak Specijalne olimpijade BiH za 2020. u disciplini 200 m Halil Fejzić tragično je preminuo u 24. godini.

"Još jedan tragično izgubljen život mladog sportiste. Juče je u mjestu Repuh, kod Živinica, nesretnim slučajem životnu bitku izgubio Halil Fejzić, član udruženja 'Hrabro srce' iz Tuzle, koji je  samo prije tri mjeseca osvojio titulu  državnog viceprvaka Specijalne olimpijade BiH u atetlici u trci na 200 m", saopšteno je iz Specijalne olimpijade BiH.

Federalni mediji su objavili da je mladi atletičar poginuo tokom sječe drva.

Sahrana Halila Fejzića biće obavljena u utorak. 

Telegrame saučešća porodici Fejzić, udruženju "Hrabro srce"  i Specijalnoj olimpijadi BiH uputile su brojne sportske i javne ličnosti, sportske organizacije, a među prvima i  Olimpijski komitet Bosne i Heccegovine, kao i predsjednik Evropske specijelne olimpijade za Evropu i Eroaziju David Evangelista.

Zbog teške finansijske situacije u kojoj je porodica Fejzić, pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć i ukop Halila Fejzića. Za sve dodatne informacije moguć je kontakt na  broj  065866072 – Kada Delić-Selimović (Specijalna olimpijada BiH) ili 0603018721 Zumra Bečić -  Udruženje  "Hrabro srce", navodi se u sopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije