Atletika

Preminuo predsjednik Evropske atletske federacije Svein Arne Hansen

Preminuo predsjednik Evropske atletske federacije Svein Arne Hansen
Foto: European Athletics | Preminuo predsjednik Evropske atletske federacije Svein Arne Hansen

U 74. godini preminuo je predsjednik Evropske atletske federacije, Norvežanin Svein Arne Hansen, objavili su strani mediji.

Hansen je 15. marta ove godine doživio višestruki moždani udar i do danas se nije uspio opraviti od toga, a on je za predsjednika Evropske atletske federacije izabran 2015. godine. Ranije je radio i kao predsjednik Norveškog atletskog saveza, a bio je i direktor mitinga u Oslu Bislett Games.

Privremeni predsjednik Evropske atletske federacije, Dobromir Karamarinov, istakao je kako je svijet izgubio jednog velikog čovjeka.

"On je bio veliki vođa i vizionar našeg sporta, harizmatična osoba koja je bila dio atletske porodice, a moram reći i da je bio izuzetno voljen, prijatelj svim atletičarima i da smo njegovim odlaskom izubili velikog čovjeka", istakao je Karamarinov, prenosi Klix.ba.

Žal zbog smrti Hansena istakao je i predsjednik Svjetske atletske federacije Sebastijan Koe koji je rekao da je ovaj Norvežanin unio profesionalizam u njihove sastanke te da je bio vođa globalizacije ovog sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije