Atletika

Prijem za malu šampionku Emu Kovač u Bijeljini

Prijem za malu šampionku Emu Kovač u Bijeljini
Foto: N.N. | Prijem za malu šampionku Emu Kovač u Bijeljini
N.N.

Poslije izuzetnih rezultata postignutih u atletici, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za dvanaestogodišnju Emu Kovač, članicu AK "Akademac" i tom prilikom, kao simboličnu finansijsku podršku, mladoj Bijeljinki uručio nagradu od 500 KM.

"Gradska uprava stoji iza svih sportskih klubova, pružajući im tehničku ili finansijsku podršku, a pomoć u radu smo pružili i 'Akademcu'. Ono što je Ema postigla za kratko vrijeme sigurno je dobra preporuka za bavljenje atletikom, a Bijeljinu je predstavlja u najboljem svjetlu širom regiona",  zaključio je Mićić.

Od jula, kada je organizovanje takmičenja ponovo dopušteno, Ema je sa svih šest održanih takmičenja na nivou Srpske i BiH donijela odličja.

"Takmičila sam se sa vršnjacima, ali i u kategoriji sa tri i pet godina starijim učesnicima, u disciplinama na 600 i 800 metara. U subotu učestvujem na državnom takmičenju u krosu, na stazi od dva kilometra, i nadam se da tituli prvaka",  izrazila je Ema svoja očekivanja.

Ema Kovač je šampion RS u svim disciplinama u kojima se takmiči i proglašena je za najbolju atletičarku Atletskog Saveza Republike Srpske u svojoj uzrasnoj kategoriji, što smatra svojim najvećim uspjehom. Talenat mlade atletičarke zapažen je i u Srbiji, zbog čega je pozvana da učestvuje na Kampu najperspektivnijih atletskih nada Srbije, koji je održan na Kopaoniku od 20. do 27. avgusta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije