Atletika

Prva ulična trka u Derventi okupila više od 500 učesnika

Prva ulična trka u Derventi okupila više od 500 učesnika
Foto: Srna | Prva ulična trka u Derventi okupila više od 500 učesnika

DERVENTA - "Prva ulična trka kroz Derventu" okupila je danas više od 500 učesnika iz Republike Srpske, Federacije BiH, Crne Gore i Srbije.

Predsjednik Atletskog saveza BiH i Republike Srpske Duško Ivičić izrazio je zadovoljstvo što se Derventa ponovo našla na atletskoj mapi u BiH, a uskoro i na međunarodnoj mapi.

"Ova prva ulična trka je plod dobrog rada od kako je krenuo sa radom Atletski klub `Derventa` koji vodi Dalibor Vrhovac. Sve ovo ne bi bilo moguće da nemamo podršku, da on nema podršku ovdje od institucija i gradonačelnika Dervente. Korak po korak, ovo je prva ulična trka i nadam se da će doprinijeti tome da se atletika omasovi i da zaživi ovdje", rekao je Ivičić, prenosi Srna.

Zamjenik gradonačelnika Dervente Siniša Jeftić, koji je svečano otvorio trku, koja se u Derventi održava ponovo nakon dužeg vremena, izrazio je zadovoljstvo odzivom građana i brojem učesnika.

"Osamdesetih godina prošlog vijeka Derventa je bila poznata po uličnim trkama i kraljica sporta se vraća na naše ulice. Zahvalnost organizatoru, Atletskom savezu Republike Srpske, Atletskom klubu i svima koji su dali doprinos da se ovakva manifestacija održi na dan kada se obilježava značajan datum u našem gradu - Dan oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu", istakao je Jeftić.

Trener Atletskog kluba Derventa Dalibor Vrhovac rekao je da učestvuje više od 500 takmičara iz Crne Gore, Srbije i BiH.

"Prvi put organizujemo trku ovog tipa u Derventi, bilo je teško, imao sam pomoć Turističke organizacije grada Derventa, Volonterske službe iz Dervente i svih drugih sponzora koji su na bilo koji način pomogli, tu su i grad Derventa i gradonačelnik Milorad Simić", naveo je Vrhovac.

Kod seniora na 3.000 metara prvo mjesto osvojio je Uroš Gutić, drugo Nikola Pejčić, a treće Belmin Mrkanović, dok kod seniorki na 2.000 metara prvo mjesto osvojila je Slađana Stamenković, drugo Milijana Žunić, a treće Bojana Dukić.

Kod veterana prvo mjesto pripalo je Petru Božoviću, drugo Miroslavu Milojeviću, a treće Dejanu Pijetloviću, dok je kod veteranki najuspješnija Milijana Žunić.

Trka je, u organizaciji Atletskog kluba "Derventa" i Turističke organizacije grada Derventa, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Gradske uprave i drugih sponzora, održana i u drugim uzrasnim kategorijama i dužinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije