Atletika

Pratite nas na Google news

RMC Banjaluka polumaraton ipak virtuelni

RMC Banjaluka polumaraton ipak virtuelni
Foto: N.N. | RMC Banjaluka polumaraton ipak virtuelni
N.N.

Ovogodišnji "m:tel RMC Banjaluka polumaraton", trka na deset kilometara -"Beko 10K" i timska trka na 5 kilometara biće realizovane u okviru prvog virtuelnog trkačkog festivala pod nazivom "Vivia VIRTUAL Run&More Weekend" u terminu od 17. do 19. jula odlučio je organizator ove manifestacije.

Bambini maraton, kao i trka zadovoljstva "Color Fun Run" biće održane u nekom budućem vremenu, kada se steknu uslovi za njihovo održavanje

"Run&More Community tim zaista je imao maratonski neiscrpnu volju i želju da se trke 3. 'Vivia Run&More Weekend' festivala istrče ulicama Banjaluke. Međutim, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom organizator je donijeli sm ovakvu odluku", saopštili su organizatori.

Navedeno je da će svi trkači "Vivia VIRTUAL Run&More Weekenda" uzeti učešće u odabranoj trci, koristeći online platformu za mjerenje vremena. Prijave su i dalje otvorene, a sve učesnike očekuje trkački paket, a po istrčanoj trci i finišerska medalja.

Organizator je ovu odluku donio vodeći računa o očuvanju zdravlja zajednice i sigurnosti trkača, volontera, posjetilaca i članova organizacionog tima, nakon što je u BIH, a i u zemljama regiona, ponovo povećan broj zaraženih virusom korona, te samim tim javno okupljanje, zbog nemogućnosti potpune zdravstvene zaštite za učesnike i obezbjeđivanja socijalne distance za veće grupe, označeno kao visoki rizik.

"Želimo da svi naši trkači ostanu sigurni i ostanu u formi, a istovremeno da istrče trku za koju se već dugo vremena pripremaju i naš jedini način u ovom trenutku da im to obezbijedimo je da događaj realizujemo kroz samostalno trčanje u vidu virtuelne trke“, kažu u organizaciji, dodajući da je to jedini mogući način da u trkama učestvuju svi prijavljeni takmičari, bez obzira gdje se trenutno nalaze i iz koje zemlje regiona, Evrope ili svijeta je stigla njihova prijava.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije